V primeru slabe vidljivosti še vedno prepoved uporabe

Uporaba ročnih mobilnih elektronskih naprav je dovoljena ob izključenih funkcijah brezžičnega oddajanja in sprejemanja podatkov, so danes sporočili iz Adrie Airways. Iz preventivno varnostnih razlogov pa se jih ne sme uporabljati v primeru slabe vidljivosti med vzletanjem in pristajanjem ter kadar to zahteva kapitan.

Med elektronske naprave, ki jih smemo z omejitvami uporabljati na potovalni višini, kadar je v kabini izključen opozorilni znak Privežite si varnostne pasove, sodijo večje elektronske naprave, kot so denimo prenosni računalniki. Tudi te naprave morajo imeti izključene vse funkcije brezžičnega oddajanja in sprejemanja podatkov.

Uporaba walkie-talkieja še naprej prepovedana

Brez omejitev pa lahko potniki v letalih Adrie Airways še naprej uporabljajo naslednje elektronske naprave: manjše medicinske naprave, kot so npr. srčni spodbujevalniki, slušni aparati, prenosni koncentratorji kisika ali insulinske črpalke, elektronske ure, ročni GPS sprejemniki, elektronske igrice, avdio in video predvajalniki ter snemalniki in kamere.

Še naprej je med letom popolnoma prepovedana uporaba elektronskih naprav, kot so walkie-talkie, AM/FM radijski in televizijski sprejemniki, telemetrična oprema, radijsko vodene igrače in brezžične miške.