Organizatorji so World Chefs Without Borders in Kuharska Akademija Slovenije, pomagajo pa jim WACS (World Association of Chefs Societies), Grand Hotel Toplice in Rotary Slovenija – District 1912. Prireditev ima dobrodelno noto, zbrana sredstva bodo namreč namenili za nakup prilagojene invalidske opreme za počitniški dom, ki ga na Debelem rtiču gradi Center za usposabljanje, delo in varstvo Dolfke Boštjančič, Draga. Dobrodelni prispevek za večerjo je 50 evrov na osebo v gotovini, prijave pa sprejemajo do ponedeljka, 14. septembra, do poldneva. Telefon za rezervacija je 04 579 11 85, elektronski naslov pa ana.tolar@hotelibled.com.

Za tiste, ki si želite videti na delu mojstre, ki bodo kuhali na večerji bo gotovo zanimivo tudi 15. septembra, v Ljubljani pri lokalu Druga violina, kjer bodo opravili tiskovno konferenco in show cooking. V našo redakcijo smo štirinajst dni pred dogodkom že dobili seznam mednarodnih kuharjev in jedilni list, oziroma meni gala večerje: Aperitiv in prigrizke bo pripravil K.K. Yau, sicer generalni sekretar združenja malezijskih kuharjev. Prva jed bo mariniran losos z yuzu holandsko omako, kremnim koprcom na kumarični in grahovi peni, z ikrami. Avtor bo Willment Leong (predsednik tajske kulinarične akademije) z asistentom Juenmeesukom Jatuporenom. Sledila bodo gosja jetra z morskimi ježki in omako miso, kreacija singapurskega kuharja Tonya Khooja. Kokosovo juho s piščancem in riževimi rezanci bo skuhal mojster Oliver Esser Soe Thet iz Myanmara. Glavana jed goveji file s skorjico iz sira s plemenito modro plesnijo, pire iz gomolja zelene, frikase z zelenim beluši in jurčki, paradižnikov konfit in marinirana rdeča čebula v portskem vinu pa je v domeni Američana Raya McCueja in Thomasa Guglerja, ki trenutno deluje, uganili ste, v Savdski Arabiji. Za sladice bo poskrbel Jožef Oseli, legendarni Titov butler in eden naših najboljših kuharjev, ki res veliko deluje v tujini. Njegova kreacija ima ime

Labodji spev, gre za tortico iz bele in temne čokolade ter jogurtov sladoled z gozdnimi sadeži in svežimi borovnicami. Oseli je seveda tudi nepogrešljiv del organizatorske zgodbe gala večerje, ki bo ponudila gotovo najširši nastop vrhunskih tujih kuharjev pri nas.