PRIDRUŽITE SE, PRVI MESEC SAMO 1 EUR
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Tenis - ATP - New York

Nishikori Kei-Raonič M.
2
Obema je tole praktično domač Slam, saj je Raonić iz sosednje Kanade, Nišikori pa je od 13-leta dalje rezident Floride na Bolletierijevi akademiji. Kljub temu, da Japonec v medsebojnih vodi z 2:1, prednost namenjam Milošu. Hitronogi Kei je imel namreč pred začetkom Opena nekaj težav s cistami na stopalih, ki jih je šel celo operirat. Njegovi rezultati sicer pravijo, da je šlo očitno le za minoren poseg, toda tule se bo njegov pohod najbrž vendarle končal.

Tenis - ATP - New York

Wawrinka S.-Robredo T.
2
Wawrinka je imel kar mini počitnice, potem ko mu v soboto sploh ni bilo potrebno na teren, ker je Kavčiča zabolelo v stopalu. To pomeni, da je imel Švicar kar 4 dni pavze in bo vsaj dodobra spočit. A težava je v tem, da se bo srečal z zelo motiviranim in dobro pripravljenim Robredom, ki je tule lani premagal celo "doktorja" Federerja, zmaga proti Kyrgiosu pa mu je dala samo še dodatnega zagona. Vas zanima h2h? Španec vodi s 6 proti 2!

Tenis - ATP - New York

Tsonga J.W./+1,5/-Murray A.
2
Willy je pred prvim resnim izzivom v obliki Andya Murraya. Gre za reprizo obračuna iz Toronta, kjer je Francoz slavil po treh nizih, se mi pa zdi, da tokrat Škotu ne bo kos. V New Yorku je imel do sedaj same povsem premagljive nasprotnike, njegov servis pa ni več tako zelo brutalen, kot recimo na obeh pripravljalnih mastersih. Danes bi moral pokazati res nekaj posebnega, če bi želel dalje, vendar bojim se, da za odličnega Andya vse skupaj najbrž ne bo dovolj.

Tenis - WTA - New York

Krunič A./+1,5/-Azarenka V.
2
Po taki senzacionalni zmagi, kot jo je Krunićeva uprizorila proti Kvitovi, ponavadi igralke naslednji krog odigrajo povsem drugače, neprepoznavno - kot, da na igrišču ne bi bila ista igralka. Lučičevi se je denimo zgodilo, da je ugnala Halepovo, nato pa proti Erranijevi odigrala precej slabše in kajpak izpadla. Enako napovedujem tudi za mlado Srbkinjo, ki ima za nameček še zelo težko nasprotnico in dvakratno finalistko new Yorka, Viko Azarenko. Ta po vrnitvi (karavani se je zaradi poškodbe pridružila šele poleti) igra iz tekme v tekmo bolje in je predvčerajšnjim Vesnini recimo odčitala lekcijo. Belorusinja v dveh, relativno gladko...

Tenis - WTA - New York dvojice

Black C/Mirza-Jankovi/Koukalo
1
Ne bom rekel, naj tale par roma na sleherni današnji listek, toda moram priznati, da bi me poraz Mirze in Blackove zelo presenetil. Indijsko-zimbabvijska naveza je v prvih dveh krogih zares suvereno opravila nalogo, saj sta dekleti dvojčicama Pliškova oddali le 3 igre, potem pa paru Garcia/Niculescu prav tako "šenkali" samo 3. Če k temu dodamo še dejstvi, da Mirza/Black vse upe polagata samo v konkurenco parov in da je za "Jeco" in njeno češko kolegico šele tretji skupen turnir, potem je logičen razplet tukaj pač znan.