PRIDRUŽITE SE, PRVI MESEC SAMO 1 EUR
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Anglija - Premier

Tottenham - Liverpool (oba data gol?)
1 (=da)

Na White Hart Laneu se verjetno obeta nogometna poslastica, saj bosta obe moštvi krenili po zmago, kar bi lahko ponudilo odprto srečanje z veliko priložnosti. Garancija za to bo predvsem Liverpool, ki ne zna igrati zaprto in obrambno, saj Rodgers želi gojiti lep in napadalen nogomet, poleti pa je moštvo okrepil večino z igralci, primernimi za tak način igre, medtem ko je obramba redsov še vedno neprepričljiva in je garancija, da bo na njihovih tekmah nasprotnik praktično vedno dosegel vsaj en gol in tokrat bo proti kvalitetni zasedbi Tottenhama skoraj zagotovo enako. Če Balotelli na debiju ne bo preveč iz forme, pa bi moral do vsaj enega gola priti tudi Liverpool, saj si vselej priigra kar nekaj priložnosti, ne glede na ime nasprotnika.

Nogomet - Hrvaška - 1.liga

Rijeka - Zadar
1

Kekova RIjeka še naprej navdušuje, saj se je z dvema zmagama proti Sheriffu znova uvrstila v skupinski del evropske lige. A slovenski strateg je zagotovo poskrbel, da četrtkova evforija ni dolgo trajala in so njegovi varovanci danes povsem osredotočeni na tekmo z Zadrom. Rečani po tihem v tem prvenstvu želijo poseči celo v boj za naslov prvaka, zato so na takšnih tekmah tri točke nujne, saj jih Dinamo v celem letu ne izgubi ravno veliko …

Nogomet - Portugalska - 1.liga

Porto - Moreirense
1

Porto je dobro začel novo sezono, saj je v prvenstvu dobil prvi tekmi, v ligi prvakov pa dvakrat premagal Lille, ob tem pa na štirih tekmah še ni prejel zadetka. Ker so odločeni, da naslov prvaka vrnejo v Porto, bodo v tej sezoni verjetno še dodatno motivirani na tekmah domačega prvenstva in klubi, kot je Moreirense, bodo le stežka zmajem odščipnili točko.

Nogomet - Rusija - 1.liga

CSKA Moskva - Rostov
1

CSKA je prvenstvo, v katerem brani naslov, odprl s tremi zmagami, nato pa presenetljivo doživel dva poraza. Moskovčani so bili medtem izžrebani v težko skupino v ligi prvakov, kar jim bo v prihodnjih mesecih še dodatno oteževalo delo, zato kaj preveč točk več ne smejo oddati. Rostov se zdi pravi tekmec, da se motivirani domačini vrnejo na zmagovito pot, saj je v prvih petih krogih ob treh porazih zbral le štiri točke.

Košarka - Mednarodni - SP

Finska - Ukrajina
2

Finci so lani navdušili na eurobasketu v Sloveniji, kar jim je prineslo tudi wildcard za tole SP, a dejstvo je, da realno ne sodijo ravno v vrh evropske košarke. Včeraj so severnjaki dobili košarkarsko lekcijo s strani Američanov (114:55!), predvsem pa so bili nemočni v prvem polčasu (60:18). Lahko so imeli le zelo slab dan, a zdi se, da bodo na tem prvenstvu spet bolj podobni starim in pravim Fincem, ki bodo le stežka presenetili katero od bolj uveljavljenih reprezentanc. Med povsem najboljše v Evropi sicer ne spada niti Ukrajina, a ima pod vodstvom odličnega ameriškega trenerja že nekaj časa zelo dobre rezultate, lani je denimo v Sloveniji končala na 6. mestu. Tole je verjetno že odločilna tekma v boju za četrto mesto v skupini, ki vodi v osmino finala in tja precej bolj realno sodijo Ukrajinci.