Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Anglija - Premier

Burnley - Manch Utd
2
Navijači rdečih vragov so lahko ob uvodu v sezono upravičeno zaskrbljeni in nezadovoljni. Moštvo v prvenstvu še nima zmage, še bolj zaskrbljujoč pa je visok poraz v pokalu proti nižjeligašu. United danes mora zmagati, saj mu bo nasproti stalo eno najslabših moštev premier lige. Burnley je še lani igral v drugi ligi, sezono pa je pričel s tremi zaporednimi porazi.

Nogomet - Italija - 1.liga

Chievo - Juventus
2
Pri naših zahodnih sosedih bodo danes odigrali prvi krog serie A. Favorit za osvojitev naslova je gotovo aktualni prvak Juventus, četudi je ostal brez svojega najmočnejšega aduta, trenerja Antonia Conteja, ki je sedel na klop italijanske izbrane vrste. Stara dama je bila v pripravljalnem obdobju dokaj prepričljiva, česar pa ne moremo trditi za Chievo. Povrhu moštvo iz Verone proti Torinčanom nima najboljših izkušenj, saj je proti njim izgubil zadnje štiri tekme.


Nogomet - Nemčija - 1. liga

Schalke - Bayern (M)
2
Derbi kroga bo odigran v Gelsenkirchnu, kjer se bosta srečala Schalke in aktualni prvak Bayern. Precej bolje kaže Bavarcem, saj so rudarji sezono začeli pod pričakovanji. V prvem krogu so izgubili proti Hannovru, po načrtih pa jim ni šlo niti v pripravljalnem obdobju. Schalke je namreč v avgustu odigral šest tekem, od tega jih je kar pet izgubil, enkrat pa remiziral.


Nogomet - Španija - 1.liga

Atletico(M) - Eibar
1
Čeprav je Atletico v prvem krogu nenadejano remiziral proti Vallecanu, pa se moštvo lahko pohvali z zmago v španskem superpokalu. Proti madridskemu Realu so varovanci Diega Simeoneja pokazali zelo zrelo igro in opozorili, da bodo tudi v novi sezoni mešali štrene belemu baletu in Barceloni. Remi ali celo poraz proti novincu v ligi bi bilo zagotovo veliko presenečenje.

Nogomet - Slovenija - 1. liga

Domžale - Maribor
1,0
Tekma bo še kako zanimiva, saj so Domžale še neporažene in v šestih krogih sploh še niso prejele zadetka. Že res, da je kvaliteta na strani Maribora, a po uvrstitvi v ligi prvakov in bučnem proslavljanju se vijoličastim ne bo lahko vrniti na slovenske zelenice. Domžalčanom se zato ponuja lepa priložnost, da presenetijo prvake.