Rosberg je najprej priznal, nato pa kategorično zanikal, da je namerno trčil v Hamiltona, ki je bil takoj po dirki v Spa-Francorchampsu precej slabe volje. Ključna akterja v ekipi sta, kot kažejo zadnja dogajanja, zakopala bojno sekiro.

Na sedežu moštva v Brackleyju blizu Londona sta se oba rivala temeljito pogovorila na skupnem sestanku, na katerem je Rosberg priznal odgovornost za kontakt z bolidom moštvenega kolega, kar se je pripetilo v drugem krogu belgijske dirke ter se opravičil za to dejanje, ki je bilo posledica povsem napačne presoje. Kot so sporočili, bodo Rosbergu za ta pripetljaj izrekli disciplinski ukrep. Hamilton je po sestanku dejal, da sta oba voznika priznala, da sta naredila napake.

"Lewis in Nico razumeta vse razsežnosti tega dogodka in v celoti sprejemata naše prvo pravilo: nobenih stikov med vozili med dirko. Jasno smo jima tudi povedali, da naslednjega takšnega dogodka ne bomo trpeli. Oba, Nico in Lewis, sta naša voznika in jima zaupamo ter bosta še naprej dirkala v svetovnem prvenstvu," so sporočili iz moštva.