Mnogi so prepričani, da je Judy Garland, ki je umrla leta 1969, imela glas, ki je »segel vse do človeškega živčnega sistema«, a redkokdo ve, da je dekle, ki je nasmejano plesalo po rumeni opečnati potki, v resnici trpelo.

Judy Garland, ki ji je bilo v resnici ime Frances Gumm, je pri 13 letih odkril Louis B Mayer iz studiev MGM. Njen glas je bil tako čudovit, da jo je Mayer zaposlil brez testa pred kamerami. Kljub temu mu ni bilo vseeno, kako je bila videti, zato je zelo kmalu postal pravi diktator njenega prehranjevanja. Leta 1936 je pri 14 letih igrala v glasbeni komediji Pigskin Parade, MGM pa ji je sporočil, da je videti kot »mali prašiček s prašičjima repkoma«. Vodilni so ji predpisali vrsto diet in njen vnos kalorij tako močno omejili, da so ji krožnike hrane, ki jih je dobila predse, raje odnesli še preden je lahko pojedla kakšen grižljaj. Bila je neprestano lačna in sanjarila o čokoladnih napitkih, sladki smetani …

»Tako si debela, da spominjaš na pošast«

Že kot najstnica se je spoznala s stradanjem in prenajedanjem. Leta 1938, pred snemanjem filma Čarovnik iz Oza, so si sodelujoči pri filmu izmenjevali sporočila z vsebino: »Judy se je med snemanjem izmuznila in popila kozarec sladkanega mleka. Garlandova se je zredila za pet kil, kostume smo morali razširiti.« Med nastopom v Broadway Melody so ji sporočili, da je »tako debela, da spominja na pošast«. Mnogi njeni sodelavci so bili prepričani, da je bila to najbolj kruta ocena, ki jo je kdaj koli dobila kakšna otroška igralska zvezda.

Pri 18 letih se je Judy poročila z Davidom Rosejem – prvim od njenih petih mož. Rose je bil šokiran nad dejstvom, da je Judy lahko pila samo črno kavo in jedla piščančjo juho. Vsak dan je pokadila 80 cigaret, da je ustavila lakoto, pa si je postregla še s posebnimi tabletami. S takšnim režimom je uspela obdržati 44 kilogramov (visoka je bila samo 150 centimetrov), če je opustila dieto, pa se je izredno hitro zredila. Zaradi težav s težo naj bi postala zasvojena z drogami, ki so ji pomagale premagati neprestan občutek lakote.