Ali ste že kdaj igrali na prostem, na teniškem igrišču in pod reflektorji?

Ne. Igral sem že na prostem, na asfaltu in mivki, nikoli pa še ne na teniškem stadionu in pod reflektorji. Mogoče bo za igralce sprva čudno, saj smo vajeni igranja v dvoranah, ne na prostem. Upam, da bo vreme lepo in da bodo tribune polne. Ideja je odlična in upam, da se bo prijela.

Vse razen celjske zmage proti Svišu bi bila senzacija.

Glede na igralski kader smo v vlogi favorita in od tega ne bežimo. Bomo pa morali to potrditi še na igrišču. Naš cilj je jasen – osvojiti superpokal. A ne glede na razplet se bosta kluba vpisala v rokometno zgodovino, saj bosta prva v Sloveniji, ki bosta uradno tekmo na takšni ravni odigrala na prostem. To pa nekaj šteje, ali ne?

Celjska ekipa je izgubila večino nosilcev igre, dobila pa le nekaj mladih ter evropsko neuveljavljenih in neizkušenih igralcev.

Nehvaležno je govoriti o tem, ali imamo boljši ali slabši igralski kader kot lani. Primernejša bi bila ocena, da je letošnja ekipa precej mlajša in manj izkušena. Prišli so mladi igralci, ki so na evropskem zemljevidu še bolj ali manj neznani, a so na dosedanjih treningih in pripravljalnih tekmah že pokazali, da so dobri rokometaši.

Vsaj na papirju ima Gorenje močnejši igralski kader.

O tem ne razmišljam in s tem se ne obremenjujem. Gorenje ima v zadnjih letih vedno kakovostno ekipo, a kot igralec in kapetan celjskega kluba bom vedno trdil, da je naša boljša. Tudi letos se obetajo zanimivi sosedski derbiji, ki jih bo zaradi nove končnice še več.

Ste za nov sistem, ko se bodo štirje najboljši po rednem delu pomerili v polfinalu na dve zmagi, v finalu pa na tri?

Takšen sistem v rednem delu dovoljuje malce več kiksov kot dosedanji, saj se pravi boj za prvaka začenja šele s končnico štirih najboljših, ko gre vse znova in z ničle. Tudi ko sem igral v drugih klubih in ligah po svetu, je bil sistem zelo podoben oziroma enak. Liga se bo odločila šele maja, ko obstaja realna možnost, da se bomo v velikem finalu z Gorenjem v dobrih desetih dneh mogoče pomerili kar petkrat.

Z dvojno domačo krono (prvenstvo in pokal) v minuli sezoni si je Celje naložilo tudi veliko breme uspeha. Vse, kar bo letos manj, bo celjsko občinstvo štelo za neuspeh.

Se strinjam. Biti igralec Celja Pivovarne Laško že tako in tako pomeni še eno dodatno breme. Klubski cilji so vedno visoki, najvišji, kar pa je s športnega stališča seveda povsem normalno in logično. Naloga igralcev pa je, da jih skušamo uresničiti. V prejšnji sezoni smo vse tri zastavljene cilje v slovenski ligi, pokalu Slovenije in ligi prvakov izpolnili, verjamem pa, da smo jih sposobni tudi letos.

V ligi prvakov ste v skupini smrti: Veszprem, Rhein Neckar, Vardar, Montpellier in Čehovski medvedi.

Vsako leto govorimo, da smo v skupini smrti. No, še nikoli nismo imeli lahke skupine. Vsi klubi v ligi prvakov so kakovostni, zato ni lahkih skupin. Lani smo se uvrstili med šestnajst v Evropi in tudi letos je cilj enak.

Za osvojitev četrtega mesta, ki še kot zadnje prinaša osmino finala, bo treba prehiteti dva kluba.

Šest klubov v skupini bi po kakovosti igralskega kadra in proračunu razdelil na dva dela. Veszprem, Rhein Neckar in Vardar so daleč pred nami, Montpellierjem in Čehovskimi medvedi. Prva tri mesta so verjetno rezervirana za Madžare, Nemce in Makedonce, nas čaka boj s Francozi in Rusi za četrto. Seveda bomo svojo priložnost iskali tudi proti najboljši trojici, saj smo v prejšnjih sezonah že dokazali, da se lahko enakovredno kosamo tudi s klubi iz evropske špice.