V zadnjih šestih letih sta si Ronaldo in Messi med seboj razdelila vseh šest zlatih žog za najboljšega nogometaša na svetu, zato je njuno rivalstvo eno večjih vseh časov, čeprav mu sama, vsaj javno, nikoli nista pripisovala prevelike teže. Kljub temu, da so tuji mediji o njima in njunem odnosu v zadnjih letih pisali marsikaj in pogosto stvari napihovali, je Ronaldo danes zatrdil, da ima z Messijem povsem dober profesionalen odnos. »Ni res, da sva v slabem odnosu. Sva kolega in imava profesionalen odnos ter se spoštujeva,« je v pogovoru za Marco izjavil Portugalec.

»Izven nogometnih igrišč se z Messijem sicer ne druživa in tam nimava nikakršnega odnosa, kot ga imam denimo z nekaterimi drugimi nogometaši. On poskuša dati vse od sebe in po najboljših močeh pomagati svojemu klubu in reprezentanci, jaz pa počnem enako, zato pride do neke stopnje rivalstva, ko oba poskušava čim bolj pomagati svojima kluboma, ki sta velika tekmeca,« je dodal Ronaldo.

Kot Ferrari in Mercedes v F1

Na vprašanje, če se je v petih letih pri Realu že naveličal neprestanih primerjav z Messijem ali pa se je naučil živeti s tem, je Ronaldo odgovoril, da je rivalstvo z Argentincem postalo del njegovega življenja in se je s tem sprijaznil. »Povsem normalno je, da naju ljudje radi primerjajo. Enako je v formuli 1s Ferrarijem in Mercedesom. Na to sem se že navadil, saj se s tem ne soočam le od prihoda v Madrid, tako je bilo tudi že, ko sem igral pri Mancester Unitedu.«

Zvezdnik kraljevega kluba si želi, da se bo po končani karieri lahko z Messijem z nasmehom na obrazu spominjal njunega rivalstva. »Upam, da se bova čez leta temu rivalstvu in neprestanim primerjavam smejala. Nogomet je igra, nekaj zabavnega in nekaj, kar oba z Messijem rada počneva ter tudi nekaj, kar mnogi ljudje po svetu radi gledajo Na to rivalstvo morava gledati s pozitivne strani, kajti gre za dobro stvar,« je pogovor o odnosu z Messijem zaključil Ronaldo.

Največja zvezdnika današnjega nogometa se bosta v novi sezoni prvič srečala na igrišču 26. oktobra, ko bo Real gostil Barcelono.