Trstenjakova je danes med 41 borkami najprej premagala Američanko Hannah Martin, nato pa še Švedinjo Mio Hermansson. V četrtfinalu je klonila proti Izraelki Yarden Gerbi, v repasažu pa je z vzvodom ugnala Trajdosevo. Od Nemke je bila boljša še na četrtem medsebojnem dvoboju. Varovanka Urške Žolnir je v nadaljevanju ugnala še izkušeno 32-letna Francozinjo Anne-Laure Bellard.

"Zelo sem vesela, da mi je uspelo. Še najtežja je bila prva borba, ko sem se precej namučila s tekmico. Ampak pri meni je zmeraj tako. Prva borba je ponavadi nekoliko slabša, potem pa steče. Tako je bilo tudi tokrat. Ko sem premagala Američanko, mi je bilo precej lažje," je uvodoma dejala Trstenjakova, ki je na letošnjem evropskem prvenstvu že okusila slast zmagovalnega odra, saj je bila evropska podprvakinja.

Že dalj časa dela z Urško Žolnir, olimpijska prvakinja je svojo varovanko spremljala tudi ob blazini. Tekmice še kako dobro pozna, saj se je nekoč sama borila v tej kategoriji. "To je res, Urškini napotki mi izredno pomagajo. V dvorani slišim le njeno vpitje in vpitje trenerja Marjana Fabjana, vse ostalo odmislim," je povedala Celjanka.

Njena kariera je v zadnjem času v vzponu, dostojno zamenjuje slovito klubsko kolegico. "A počitka ne bo. Takšen je judo, vseskozi je sezona. Že čez 14 dni nas čaka tekma za veliko nagrado v Zagrebu, kjer bom znova lovila visoke uvrstitve in s tem kvalifikacijske točke za nastop na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru," je dejala Trstenjakova.

Ne more prehvaliti dela v klubu, kjer ima vrhunsko strokovno podporo. Trenutno ji manjka le še socialna varnost, saj je ena redkih uspešnih športnikov z medaljami največjih tekmovanj, ki še ni zaposlena na ministrstvu. "To je res, že dolgo časa se pogovarjamo, a se ne moremo dogovoriti. Zaenkrat so mi uredili štipendijo olimpijskega komiteja, bomo videli, kaj bo v prihodnje," je še povedala skromna judoistka.

V petek bo kot zadnja med posameznicami nastopila še Ana Velenšek, ki se bo najprej med borkami do 78 kg pomerila proti zmagovalki dvoboja med Francozinjo Lucie Louette Kanning in Poljakinjo Dario Pogorzelec. V soboto bo za slovensko ekipo prost dan, saj nima predstavnikov v najtežjih kategorijah, znova pa bodo slovenski borci dejavni v nedeljo, ko čaka tako judoistke kot tudi judoiste še ekipna preizkušnja.