Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Evropska liga

Lokomotiva Moskva - Apollon
1

Rusi imajo brez dvoma kvalitetnejšo zasedbo in že na prvi tekmi na Cipru so bili blizu zmage, a jih je drago stal rdeči karton Tigorjeva, kar je Apollonu v zaključku pomagalo do remija. Tokrat bodo Rusi v Moskvi imeli prednost domačega igrišča in verjetno bodo znali unovčiti premoč v kvaliteti in se prebiti v evropsko ligo.

Nogomet - Evropska liga

Sheriff - Rijeka
0, 2

Rečani so prvo tekmo dobili z 1:0, kar jim daje lepe možnosti za ponoven preboj v skupinski del evropske lige. Matjaž Kek je v zadnjem obdobju iz Rijeke naredil odlično moštvo, ki se bo letos morda celo kosalo za naslov hrvaškega prvaka, vsekakor pa dobri rezultati niso več slučaj, temveč plod trdega in premišljenega dela slovenskega strokovnjaka, ki je v Reki postal že pravi heroj. Čeprav je pred dnevi njegovo moštvo prvič po zelo dolgem času izgubilo, je Kek dejal, da je bil ta poraz zelo dobrodošel, saj bo igralce vrnil na realna tla. Za tekmo s Sheriffom napoveduje težak boj, a glede na dosedanje predstave so Rečani sposobni tudi tokrat uiti porazu in si priigrati lepo nagrado.

Nogomet - Evropska liga

M'Gladbach - Sarajevo
1

Škoda zgubljati besed o razliki v kvaliteti med nemškim in bosanskim prvoligašem. Borussia je že v Sarajevu prišla do prednosti zadetka, ko je zmagala s 3:2, na svojem igrišču pa bo verjetno razliko v svojo korist le še povečala.

Nogomet - Evropska liga

Legia - Aktobe
1

Pri Legii so izjemno motivirani, da se prebijejo v skupinski del evropske lige, saj se čutijo okradene v kvalifikacijah za ligo prvakov, ko so s 6:1 premagali Celtic, a so zaradi administrativne napake ostali brez boja z Mariborom. Poljaki so trdno odločeni, da si zagotovijo še kar nekaj evropskih tekem, na katerih bodo lahko Uefo opozarjali, da jih je okradla. To jim bo le še pomagalo do uspeha na današnji tekmi, ko bodo branili zmago s prve tekme (1;0). Verjetno domači ne bodo branili izida, temveč se bodo podali v lov za čim hitrejšim zadetkom in novo zmago, ki bi bila že deveta na zadnjih desetih tekmah, kar le priča o njihovi dobri formi.