Zapestna naprava bo združljiva z drugimi Applovimi napravami, ponujala pa naj bi tudi različne funkcije za fitnes in upravljanje z domačimi napravami, piše tehnološki portal.

Apple naj bi napravico predstavil na dogodku 9. septembra, skupaj z novima različicama mobilnika iPhone. Ta naj bi se po novem ponašal z nekoliko večjima zaslonoma, v velikosti 12 in 14 centimetrov, ter hitrejšim procesorjem.

Ameriški tehnološki velikan dogodka uradno ni najavil in se je kot običajno zavil v molk. Doslej je Apple nove izdelke najpogosteje predstavljal v drugi polovici leta in na ta način izkoristil novoletno nakupovalno mrzlico. Lani je iPhone 5S in cenejši iPhone 5C predstavil septembra, podobno pa se bo očitno zgodilo tudi letos.

Apple je v zadnjem četrtletju prodal okoli 35 milijonov iPhonov, predvsem na račun povpraševanja na Kitajskem, a njegov tržni delež se na globalni ravni zmanjšuje.

Tržni delež naprav z Googlovim operacijskim sistemom Android se medtem povečuje in je ob koncu prve polovice leta po podatkih analitske družbe Strategy Analytics dosegel okoli 85 odstotkov svetovnega trga.