Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Mednarodni - Prijateljske tekme

Norveška - ZAE
1
Na prvi pogled se zdi, da Norveška danes ne bi smela imeti prevelikih težav, a to še zdaleč ne drži. Že pogled na Fifino lestvico razkriva, da sta si reprezentanci zelo blizu. Norveška zaseda 53. mesto , medtem ko so ZAE le 12. mest slabše uvrščeni. Zmaga se kljub temu nasmiha Skandinavcem, ki imajo prednost domačega igrišča.

Nogomet - Mednarodni klubi - Liga prvakov

Malmo FF - Salzburg
2
Salzburg je že na prvi tekmi dokazal, da je bistveno boljši od Malma, a je v izdihljajih tekme imel nekaj smole in prejel zadetek, tekma pa se je nato končala z zmago avstrijskega prvaka zgolj z 2:1. A že pogled na statistično razpredelnico pokaže, da so bili rdeči biki doma za razred boljše moštvo in tudi danes veljajo za favorita za uvrstitev v ligo prvakov.

Nogomet - Mednarodni klubi - Liga prvakov

Arsenal - Bešiktaš
1
Arsenal je na vročem gostovanju v Turčiji iztržil relativno ugoden izid, saj se je tekma končala brez zadetkov. V Londonu in pred svojimi navijačise bodo topničarji počutili precej bolj domače. Vse drugo kot zmaga bi za Arsenal pomenilo polom, ne glede na to, da Arsene Wenger zaradi poškodbe ne bo mogel računati na napadalca Oliverja Girouda.

Nogomet - Mednarodni klubi - Liga prvakov

Bayer Lev. - FC Kobenhavn
1
Danci so morali nasprotniku priznati premoč že na prvi tekmi (2:3). Da se bodo na gostovanju odrezali bolje, se zdi malo verjetno, še posebej če vemo, da je Bayer nanizal šest zaporednih zmag, pretekli konec tedna pa v gosteh odvzel skalp Borussii Dortmund.


Košarka - Mednarodni - Kvalifikacije za EP (m)

Islandija - Bosna in Hercegovina
2
Da je BIH boljša reprezentanca od Islandije, je dokazala že pred desetimi dnevi, ko je slavila z 72:62. Gostujoči igralci se lahko pohvalijo z igranjem v precej boljših klubskih sredinah kot nasprotnik, kar pa seveda še ne pomeni, da bo uspeh danes prišel sam od sebe.