Na tokratni predstavitvi pa je postregel s presenečenjem, saj se je odločil, da bo nastopil kot samostojen kandidat in ne kot predstavnik SDS, čeprav še naprej ostaja njen član in tudi pričakuje njeno podporo. Sam pravi, da se je za to potezo odločil zaradi tega, ker želi v ospredje svoje kampanje postaviti to, kar je v svoji dosedanji politični karieri dosegel, in ne tega, kdo ga je predlagal. V nasprotnih taborih menijo, da se za to njegovo potezo skriva bojazen, da zaradi upadanja ugleda SDS in njenega predsednika Janeza Janše ni več tako prepričan o zmagi kot na prejšnjih volitvah, kar sam zanika. Zanika tudi, da bi med njim in prvim imenom območnega odbora SDS Andrejem Vizjakom v zadnjem času prihajalo do določenih razhajanj in celo trenj.

»Smo v zelo težkih časih, ko ni lahko biti župan. Menim, da imam za nadaljevanje kariere na tem zahtevnem mestu zadosti izkušenj, na moji strani so tudi pretekli dosežki, med katerimi gotovo ne gre prezreti 45 milijonov evrov naložb v obdobju zadnjih petih let,« pravi Molan. Kot njegov predlagatelj nastopa direktor Splošne bolnišnice Brežice Dražen Levojević, za uradno vložitev kandidature pa mora do 3. septembra zbrati 190 glasov podpore.

Molanovo preteklo županovanje so zaznamovale naložbe v objekte s področja družbenih dejavnosti, med katerimi velja izpostaviti predlani odprto športno dvorano, nov otroški vrtec, ki ga bodo odprli v petek, ter obnove in dozidave osnovnih šol. Precej občinskega denarja je bilo vloženega tudi v obnovo in vzdrževanje gradu, v katerem domuje Posavski muzej, da številnih naložb v komunalno infrastrukturo niti ne omenjamo.