Precej jezni Hamilton je že nekaj ur po dirki medijem povedal, kako je na sestanku moštva nemški sotekmovalec in vse večji tekmec pravzaprav priznal namerno trčenje. "Rekel je, da je to storil namenoma. Da bi se lahko izognil trčenju, a je hotel dokazati svoj prav," je dogajanje v drugem krogu dirke v Spa-Francorchampsu povzel Hamilton.

Zdaj se je oglasil še Rosberg, ki pa trdi, da ni rekel nič takšnega. "Slišal sem, kaj je Lewis povedal novinarjem. Lahko rečem le, da je moj pogled na vse skupaj precej drugačen. Vedno, ko se zgodi kaj podobnega, se v ekipi dobimo na sestanku in se pogovorimo. Vsak pove svoje mnenje, potem pa gremo naprej," je dejal nemški dirkač, ki pa se ni spuščal v podrobnosti zakulisnega dogajanja v moštvu.

Poudaril je, da je zadovoljen z dosežki ekipe in da verjame, da se bodo uspehi nadaljevali. "Dobro je, da imamo v ekipi odlične razmere in dosežke. V takšnih okoliščinah je to zelo pomembno, tako da se bomo v Monzi spet borili za vrh," je še dejal Rosberg.

Vodja Mercedesove ekipe Toto Wolff je po dirki, ki je namesto pričakovane dvojne zmage prinesla le drugo mesto, napovedal, da bodo premislil o kazni za Rosberga, a je obenem zanikal, da bi nemški voznik namenoma trčil v svojega sotekmovalca iz ekipe.