Klop je pri opremljanju stanovanja nujen element. Ne zavzame preveč prostora - če ne govorimo o velikopoteznih oblikovalskih rešitvah - lahko jo premikamo in uporabimo v različne namene.

Prijetno, združeno s koristnim

Modeli klopi so raznoliki. Lahko ima dodano naslonjalo ali pa je povsem klasične oblike, lahko je kovinska, lesena, trda, udobna, ravnih linij ali mehko zaobljena, namenjena le sedenju ali pa tudi shranjevanju. Prilagodimo jo lahko vsaki postavitvi in stilu. Klop ni ena izmed stvari, ki nam bo v sobi najprej pritegnila pogled, a vendar jo bomo opazili. Ker je večnamensko pohištvo, jo lahko uporabljamo ne le za sedenje, ampak tudi kot polico, mizico, dekor ali kot stojalo za rože.

Kot povezovalni element

V kuhinji naj bo klop del jedilne mize oziroma prostora, kjer obedujete. Izjemno praktična je predvsem za majhne kuhinje, saj bo na majhni površini lahko sedelo večje število oseb. V velikih kuhinjah je klop uporabna kot večnamenski element. V njej lahko shranjujete drobnarije ali lažje kose posode. Dekorativne blazine na klopi takšnega tipa bodo povečale udobnost in vizualni vtis. Takšne rešitve so posebno lepe za kuhinje, ki se nadaljujejo v jedilnico ali dnevno sobo, saj klop med seboj lepo poveže vse kose pohištva v prostoru.

Za bolj razgibano jedilnico

Jedilnico lahko opremite z modernimi in udobnimi klopmi z naslonjali ali brez njih. Tako boste zamenjali stole, ki so ena izmed najbolj klasičnih rešitev v jedilnicah. Če vam je klasika ljuba, postavite klop le na eno stran mize; pri tem ni nujno, da je klop stilno usklajena z drugim pohištvom v interjerju.

Uporabna praktično kjer koli

Klop je zelo uporabna tudi v spalnici, še posebno, če jo postavimo blizu postelje. Nanjo lahko odložimo oblačila, knjige, pladenj z zajtrkom … Tudi v garderobi ali kopalnici nam bo klop vedno prišla prav. S klopjo pa lahko opremimo tudi manjši hodnik. Izberemo garderobni element z že integrirano klopjo, obešalniki, ogledalom, policami, ali pa naj stoji samostojno. Sedenje na njej nam bo olajšalo preoblačenje in preobuvanje.

Vir: www.interijernet.hr