PRIDRUŽITE SE, PRVI MESEC SAMO 1 EUR
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Mednarodni klubi - Liga prvakov

Celtic-Maribor
0
Verjetno nisem edini, ki meni, da so vijoličasti prejšnji teden pokazali najslabšo predstavo v tej evropski sezoni. Šimundža je fantom napak odredil, naj se za začetek potegnejo v obrambo in ko je takoj prišla kazen, so lahko vse skupaj le še omilili. Če je strateg prvakov kolikor toliko pameten, potem so dneve pred odločilnim dvobojem izkoristili za vežbanje postavitve ob kotu nasprotnika, kajti v tem elementu so jih Škoti v Mariboru krepko "jahali". Sem mnenja, da igralski kader naših prvakov ni tako zelo slabši od Celticovega, vsekakor pa so Štajerci bolj uigrana ekipa. Ne bi bilo slabo, da Šimundža končno uvidi, da je Tavares prepočasen in od prve minute v ogenj pošlje Mendya, čudi pa me tudi to, da se v začetni enajsterici ne pojavi vsestranski Mertlj. Kakor koli že, boj še ni odločen in mislim, da bi utegnili potnika v elitno ligo odločiti celo podaljši/enajstmetrovke.

Tenis - ATP - New York

Nishioka Y.-Lorenzi P.
1
18-letni Japonec ni ravno novi Nišikori, toda vsekakor gre za igralca, na katerega bomo morali biti v prihodnje še kako pozorni. V kvalifikacijah je odpravil tri neugodne tekmece, nato pa bil deležen tudi precej sreče, saj ga v prvem krogu čaka Lorenzi. Ta se je še dober teden nazaj mudil v Evropi na domačem challengerju, sicer pa v Flushingu zmage v svoji karieri še ni zabeležil (če odštejemo kvalifikacije)..

Tenis - ATP - New York

Berdych T.-Hewitt L.
2
Eden izmed zelo obetavnih "match-upov" prvega kroga. Hewitt je za moj okus tule podcenjen, saj prihaja v Flushing Meadows relativno dobro pripravljen, medtem ko je za Čehom bolj slaba sezona. Ne bi bilo prvič, da takole izpade že kar nauvodu v Slam, pa čeprav je Lleytona do zdaj na obeh medsebojnih srečanjih premagal. V zadnjih treh tednih je igral obupno, torej imamo lepo priložnost za lov na visoko kvoto.

Tenis - WTA - New York

Svitolina E.-Hercog P.
1
Poolona ni ravno prijateljica trdih podlag, o čemer pričajo tudi njeni rezultati preteklih nastopov v New Yorku. Šest nastopov in le ena zmaga je njena bilanca, danes pa jo bo bržkone še poslabšala, kajti nasproti ji stoji dekle, ki je letos močno napredovalo. Ukrajinka Svitolina je v Bakuju osvojila svoj prvi WTA turnir, dobro formo pa prenesla še v ZDA ter v Ohiu zabeležila četrtfinale. Če nima "tistih dni" v mesecu ali pa kakšne viroze, potem bi Mariborčanko po vsej logiki morala premagati.

Tenis - WTA - New York

Pereira T.-Pavlyuchenkova A.
2
Še najbolj varen par, če potrebujete material za zapolnitev listkov. Pavlyuchenkova med favoritinjami za naslov tule ni, toda mimo prve ovire se bo zagotovo prebila, saj ji je žreb namenil načeto Brazilko Pereiro. Ta vse od turnirja v Bastadu ni odigrala profesionalne tekme, ker jo je tam zabolelo v desnem kolenu in je tukaj le zaradi "štartnine" (30.000 dolarjev ni malo).