V slogu pregovora o dveh prepirljivcih in tretjem z dobičkom je včeraj glavni dobitek odnesel tekmec iz Red Bulla Daniel Ricciardo, ki je dosegel tretjo zmago v sezoni. A Mercedesovim vodilnim možem sive lase bolj od Avstralca povzročata oba njihova dirkača, tokrat je bil v glavni vlogi na koncu drugouvrščeni Rosberg, ki je že v drugem krogu trčil v Hamiltona, ta pa je moral zaradi predrte pnevmatike v bokse in njegova dirka je bila bolj ali manj uničena, pozneje pa je zato tudi odstopil, ker ni bil blizu točkam.

Rosberg priznal namerno trčenje?

Po dirki Britanec ni bil nič kaj prizanesljiv do moštvenega sotekmovalca in tudi tekmeca. Po večernem sestanku v moštvu pa je javno razkril, da je Nemec pravzaprav skorajda priznal namerno trčenje.

"Rekel je, da je to storil namenoma. Da bi se lahko izognil trčenju, a je hotel dokazati svoj prav," je dogajanje v drugem krogu, ko ga je Nemec skušal s tveganim prehitevanjem zriniti s prvega mesta, povzel Hamilton.

Rosberg: Le običajna dirkaška nesreča

Rosberg po dirki ni razširjal informacij o sestanku v ekipi, dejal je le, da vodstvo dirke njunega trčenja ni preiskovalo in da je šlo torej za običajno dirkaško nesrečo. "Nisem videl nobenega nepotrebnega tveganja. Poskusil sem, ker ni šlo po notranji strani, sem pač šel po zunanji," je dejal Rosberg.

Mercedes ne želi ponoviti napake McLarna

Pri Mercedesu niso najbolj navdušeni nad razvojem dogodkov. Veliko rivalstvo med dirkačema počasi prerašča čez vse pametne meje in bojijo se, da se bo ponovil scenarij iz leta 2007: takrat so pri ekipi McLaren Mercedes, čeprav so imeli v ekipi dva odlična dirkača, a tudi velika tekmeca, Hamiltona in sedanjega voznika Ferrarija Fernanda Alonsa, ostali praznih rok. Njuno medsebojno bojevanje je v zaključku sezone izkoristil Finec Kimi Räikkönen in si na zadnji dirki sezone privozil naslov svetovnega prvaka.

V nemškem časniku Bild so včerajšnje napeto dogajanje pospremili z naslovom Začenja se vojna zvezd - po tej dirki bo vojna v Mercedesovi garaži, britanski Daily Telegraph pa se je postavil na stran Hamiltona: Nekateri bodo v tem videli samo dirkaško nesrečo. A Nemec je prelomil zlato pravilo formule 1 - ne zaletavaj se v moštvenega sotekmovalca.