Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Anglija - Premier

Manch. City - Liverpool
1

Že drugi krog angleškega prvenstva ponuja derbi med ekipama, ki sta se lani do zadnjega kroga borili za naslov prvaka, na koncu pa je daljšo potegnil City, ki tudi letos kotira višje od redsov. Liverpool je poleti ostal brez Suareza, kupil pa že osem okrepitev, od katerih pa skoraj nobena ni prav posebej odmevna, njihova obramba pa še vedno ni granitna. V prvem krogu so redsi nekako zborbali do zmage proti Southamptonu, medtem ko je City v gosteh nadigral Newcastle, tokrat pa se varovancem Brandana Rodgersa verjetno ne piše nič dobrega, saj ima City precej bolj uigrano (in močnejšo) zasedbo. Gostje bodo prišli po točko, a domači jim je ne bodo dali tako zlahka.

Nogomet - Španija - 1.liga

Real Madrid - Cordoba /+1/
1

Real je v petek izgubil proti Atleticu in ostal brez superpokala, toda to je že preteklost, varovanci Carla Ancelottija pa imajo danes priložnost, da se odkupijo svojim navijačem in prvenstvo, v katerem je cilj le prvo mesto, začnejo z zmago proti Cordobi, ki je še lani igrala v drugi ligi in končala na sedmem mestu, nato pa po čudežu prišla do napredovanja. Čeprav je forma galaktikov očitno še daleč od optimalne, je nocoj vse razen njihove visoke zmage nepredstavljivo.

Tenis - ATP - New York

Tsonga J.W. - Monaco J.
1

Tsonga je pred dvema tednoma dobil turnir v Torontu, kjer je v finalu z 2:0 odpihnil Federerja, pred tem pa izločil tudi Murrayja in Đokovića. Dva dni kasneje je sicer presenetljivo izpadel v prvem krogu Cinncinatija, kar pa je bila verjetno posledica zmage v Kanadi. Francoz je imel zato skoraj dva tedna miru in časa za pripravo na OP ZDA, kjer bi utegnil priti daleč. Vsekakor pa mu ne bi smel previsoke ovire predstavljati Francoz Monaco, ki precej raje igra na pesku, na petih medsebojnih dvobojih s Tsongajem pa še ni okusil slasti zmage.

Tenis - ATP - New York

Kavčič B. - Young D.
2

Kavčič v zadnjih tednih ni pokazal ravno posebno dobre forme, ki ga je krasila pred tem, ko je zmagal na nekaj challengerjih. Na dveh turnirjih v ZDA je izpadel v prvem krogu, obakrat z 0:2. To ni najboljša napoved pred dvobojem z domačinom Youngom, ki je na lestvici ATP 35 mest pred njim, v začetku meseca pa je na turnirju v Washingtonu prišel celo do polfinala, zato ima tudi na OP ZDA verjetno cilj, da dobi vsaj nekaj dvobojev.