Zelo lično in domiselno okrašene stojnice, polne sladic, tako tistih po recepturah naših babic, kot tudi tistih, ki bodo v spominu ostale današnjim otrokom, bodo tudi konec letošnjega septembra (20. in 21. septembra od 9. do 19. ure) postale dvodnevna kulisa koprskih ulic in trgov. Svojo slaščičarsko umetnost in spretnost pri izdelavi sladkih izdelkov bodo tedaj predstavili številni razstavljavci, ki bodo prestižnost in domačnost svoje umetnosti združili s programom mednarodnega festivala Sladka Istra 2014.

Pestra ponudba vseh vrst sladic in sladkih izdelkov

Na prodajnih mestih bodo v času festivala na ogled, za pokušino in naprodaj izključno sladki izdelki posameznega ponudnika. Nadvse pestra ponudba bo zajela vse vrste sladic, sladkih izdelkov, likerjev, vin, sokov, diabetičnih sladic, sladic za alergike, bio-, ekosladice ... Ker brezplačno deljenje sladic ne bo dovoljeno, bodo obiskovalci festivala lahko na za to označenem mestu kupili degustacijske kupone (0,50 evra), v zameno za enega ali dva pa bodo pri ponudnikih prejeli izbrani izdelek. Seveda pa bo pri stojnicah moč več izdelkov tudi kupiti.

Lani v Kopru 30.000 obiskovalcev

Lani je Koper in mednarodni festival sladic in sladkih izdelkov Sladka Istra obiskalo dobrih 30.000 obiskovalcev, ki so na njem unovčili kar 77.000 kuponov. Da je bila ponudba resnično pestra, je zagotovilo več kot sto sodelujočih ponudnikov in razstavljavcev. Če tudi vi sodite med ljubitelje sladkih dobrot, nikar ne odlašajte in si vikend 20. in 21. septembra rezervirajte za obisk Kopra v dneh, ko to mesto postane otok istrskih sladkosti. (kea)