Imela sva idejo, da bi bil na sredini sobe kuhinjski otok velikosti 120 x 140 centimetrov, vendar naju skrbi, da bi to prostor zapiralo, saj bodo prehodi med osrednjimi prostori ozki. Najlepše se vam zahvaljujem za vsako pomoč. Jaka Belec

Odgovor: Za funkcionalno razporeditev vašega prostora je sicer več možnosti, pa vendar ... Narisana rešitev je pravzaprav skoraj taka, kot ste jo predlagali sami. Moj predlog se razlikuje le v tem, da naj se shrambo odstrani, saj bi tako pridobili odprt in bolj funkcionalen prostor.

Vrata v spalnico lahko skrijete v nizu knjižne omare, saj so obstoječa v dnevni sobi moteča. Morda pa jih lahko premestite na drugo lokacijo, iz vaše skice namreč ni razvidna namembnost sosednjega prostora.

Tudi dnevni prostor na tem delu ni najbolj prijeten, zato bi ga morda raje umestili v del, v katerem je predvidena jedilnica, jedilnico pa v dolg prehodni prostor. Tudi kuhinjo je možno postaviti ob severni steni, kjer sem vam narisala delovno mizo, skrito v omari. Seveda le, če vam to dopuščajo napeljave.

Verjetno pa vam predlogi vseh teh drugačnih možnosti ne bodo v veliko pomoč in se boste odločili kar za narisano varianto.

Inge Kalan Lipar, univ. dipl. inž. arh.