Če je do nedavnega razvoj različnih virov ogrevanja šel v različne smeri, pa je danes situacija drugačna. Podjetje Daikin tako predstavlja hibridno toplotno črpalko, ki v eni napravi združuje najbolj prodajano toplotno črpalko v Evropi in enega najbolj učinkovitih plinskih kondenzacijskih kotlov na trgu. Poimenovali so jo Daikin Altherma Hybrid.

Kaj nova tehnologija ponuja?

Hibridna toplotna črpalka omogoča izjemno učinkovitost v vseh vremenskih razmerah. Če za toplotne črpalke velja, da pri zelo nizkih zunanjih temperaturah njihova učinkovitost pade, padca učinkovitosti pri plinskem kotlu ni. Na drugi strani pa učinkovitost toplotne črpalke pri višjih temperaturah večkrat presega izkoristek plinskega kotla. Delovanje samo toplotne črpalke, samo plinskega kotla ali sočasno delovanje obeh v odvisnosti od zunanje temperature, vlage ter cen energentov krmili napredni algoritem, vgrajen v Daikin Altherma Hybrid. Toe zagotavlja udobje vso ogrevalno sezono ter občutno nižje stroške ogrevanja.

Je Daikin Altherma Hybrid primerna tudi zame?

Investicija v hibridno toplotno črpalko je zaradi že obstoječih priključkov in dimnika najprimernejša za objekte, ki so se že do sedaj ogrevali na plin. Zaradi cenejših energentov, večjih moči ter pametnega krmiljenja ogrevanja je primerna tudi za objekte, kjer je potreba po toplotni energiji večja, saj občutno zmanjša stroške ogrevanja tudi v primeru tehnološko najbolj dovršenih peči na kurilno olje.

Za podrobnejše informacije glede primernosti Daikin Altherme Hybrid ali kakršnekoli druge možnosti ogrevanja s toplotnimi črpalkami Daikin Altherma nas obiščite v salonu na Šmartinski cesti 58a v Ljubljani, pokličite na tel. 08/20 53 025 ali pa obiščite spletno stran www.airabela.si. Za vas lahko opravimo tudi brezplačen izračun stroškov ogrevanja ter vam svetujemo najprimernejši vir ogrevanja.