Srbski teniški igralec Novak Đoković je pred odprtim prvenstvom ZDA, zadnjim turnirjem za grand slam v sezoni, še naprej prepričljivo prvi na lestvici ATP. Drugi ostaja Španec Rafael Nadal, tretji pa je Švicar Roger Federer. Med Slovenci je najvišje Blaž Rola, ki je pridobil eno mesto in je zdaj 87.

Tudi Blaž Kavčič, drugi Slovenec med stoterico, je napredoval za eno mesto in je na 92. mestu, Aljaž Bedene pa je ostal 133.

Kavčič se bo danes na tretjem igrišču Flushing Meadowsa na odprtem prvenstvu ZDA pomeril z domačinom in 47. igralcem sveta Donaldom Youngom, Rola pa bo na sedmem igral s Špancem Fernandom Verdascom, 37. igralcem sveta in 31. nosilcem.

Hercogova pridobila eno mesto, tudi vrh WTA nespremenjen

Pred OP ZDA, ni nobenih sprememb med prvo dvajseterico svetovne lestvice WTA. Prva je Američanka Serena Williams, druga je Romunka Simona Halep, tretja pa Kitajka Li Na. Polona Hercog, najboljša Slovenka, je pridobila eno mesto in je 76.

Tadeja Majerič je 178., Nastja Kolar 183., Dalila Jakupovič 266., Petra Rampre 309., Maša Zec Peškirič pa 427.

V prvem krogu US opna bo v posamezni konkurenci med igralkami nastopila le Hercogova, ki jo čaka 35. igralka z lestvice Ukrajinka Jelina Svitolina, letošnja zmagovalka turnirja WTA v Bakuju.