Za najboljšo dramsko serijo so nominirane nadaljevanke Kriva pota, Igra prestolov, Pravi detektiv, Hiša iz kart, Downton Abbey in Oglaševalci, prvih pet serij pa se skupaj z Imperijem pregrehe nadeja tudi emmyja za režijo.

Kar pet od šestih igralcev, ki po tihem upajo na nagrado, ima glavno vlogo v nominiranih dramah: Bryan Cranston (Kriva pota), Kevin Spacey (Hiša iz kart), Jon Hamm (Oglaševalci) ter Woody Harrelson in Matthew McConaughey (Pravi detektiv), ob njih pa je še Jeff Daniels iz serije Uredništvo.

Med glavnimi igralkami to velja le za Michelle Dockery (Downton Abbey) in Robin Wright (Hiša iz kart), konkurentke so Claire Danes (Homeland), Lizzy Caplan (Masters Of Sex), Kerry Washington (Škandal) in Julianna Margulies (Dobra žena).

Za najboljšo komično serijo tudi Veliki pokovci

Za najboljšo komično serijo so nominirane serije Veliki pokovci, Oranžna je nova črna, Sodobna družina, Louie, Silicijeva dolina in Podpredsednica.

Lani so emmyje med drugim odnesli Kriva pota za najboljšo dramsko serijo ter Jeff Daniels iz Uredništva in Claire Danes iz Homeland kot najboljša igralca. Nagrado za najboljšo komično serijo je spet pobrala Moderna družina. V kategoriji mini serij in TV filmov je dominiral film televizije HBO Moje življenje z Liberacejem. Dobil je nagrado za najboljši film, najboljšo režijo (Steven Soderbergh) in najboljšega igralca (Michael Douglas).

Ko nanizanke predstavijo otroci

Če slučajno ne veste, kateri so nominiranci za nocojšnje emmyje, je spletna stran Mom.me pripravila kratek pregled priljubljenih nanizank. Igre prestolov, Kriva pota, Hišo iz kart in še druge pa so predstavili kar otroci.

Poglejte video: