Eden izmed skrivnostnih nemških milijonarjev je leta 1975 kupil star kombi in odprl podjetje za selitve. Ker ni znal voziti, je moral takoj zaposliti nekaj prevoznikov. Zaradi svojih socialističnih prepričanj, v okviru katerih je ogromno pomena dajal kolektivu in skrbi za delavca, je kmalu postal izredno priljubljen. Njegov moto je bil: »Podjetje Zapf je v lasti svojih delavcev.«

Čeprav je svoje bogastvo ustvaril s pomočjo kapitalizma, se socialističnim prepričanjem nikoli ni odpovedal. Pred sedež podjetja Zapf Umzüge je celo postavil ogromen kip Lenina, da bi svetu pokazal, kdo je njegov heroj. Kljub vztrajnemu kritiziranju kapitalizma, nekateri pravijo, da je bil Zapf pravzaprav diktator.

Klaus je umrl zaradi srčnega infarkta. Nahajal se je na svojih (že) tretjih medenih tednih. Njegovo bogastvo, ki naj bi ga podedovali žena in hči, je ocenjeno na 17 milijonov dolarjev.

Mnogi dvomijo, da je Zapf živel z manj kot 300 dolarji na mesec, a njegove izjave potrjujejo, da se je denarju izogibal. »Ne rabim denarja, saj zaradi njega med ljudmi nastajajo razlike. V okolici je preveč idiotov, ki imajo denar, zato svet ne potrebuje še enega,« je nekoč dejal.