Ansambel za sodobno glasbo MD7 deluje pod umetniškim vodstvom skladatelja in zaslužnega profesorja na Akademiji za glasbo Pavla Mihelčiča že od leta 2001, ime pa je ansambel dobil po nekdanjem festivalu sodobne glasbe Musica Danubiana, danes imenovanem UNICUM. Vodilo ansambla vseskozi ostaja stremljenje k novim idejam za umetniško dejavnost – ansambel namreč v večini primerov izvaja skladbe, napisane in posvečene prav zanj; znotraj navedene zasedbe pa lahko igra tudi v različnih kombinacijah. Sama ustanovitev ansambla je narekovala tako povabila kot naročila (novih) del, doma in na tujem. Poleg gostovanj doma in v tujini je ansambel vpeljal tudi cikel komentiranih koncertov za vse, ki si želijo bolje spoznati in razumeti sodobno glasbeno stvarnost.

Ansambel sestavljajo Matej Zupan (flavta), Jože Kotar (klarineti), Miha Šuler (pozavna), Franci Krevh (tolkala), Luca Ferrini (klavir), Katja Krajnik Kralj (viola) in Igor Mitrović (violončelo), na koncertu pa bo dirigentsko paličico držal v rokah ameriško-slovenski dirigent in skladatelj Steven Loy.

Rdeča nit koncertnega programa bodo barve – to po besedah umetniškega vodje pomeni, da bodo »izvajali nove skladbe, ki so kakor koli povezane z barvami, ki jih dosežemo z inštrumentacijo in pisano zvočno paleto inštrumentov«. Poleg novitete Petra Kopača bodo na sporedu tudi dela skladateljev B. Šaljić Podešve, Vitje Avsca in ameriškega skladatelja Nickitasa Demosa, Mihelčičevo delo Sensibile ter delo Lubje sanj skladateljice Urške Pompe.nr