Rokometna ekipa še naprej ostaja neporažena. V polfinalu je v zaključku tekme s 33:30 (13:14) ugnala Norveško. Danes je blestela celjska naveza: Rok Cvetko z desetimi goli, Blaž Janc z osmimi in Gal Marguč s sedmimi. Svoj delež k novemu uspehu je dodal še vratar Urh Kastelic, ki je ubranil kar 20 strelov.

Slovenci, ki so že na zadnjem poletnem olimpijskem festivalu evropske mladine v Utrechtu tekmovanje končali povsem na vrhu, takrat so v finalu premagali Norvežane, so na Kitajskem še neporaženi. V boju za zlato jim bodo v ponedeljek nasproti stali Egipčani, ti so v prvem polfinalu s 34:26 ugnali Katar. Obračun za prvo mesto bo ob 14.30 po slovenskem času.

Polovičen uspeh košarkarjev

Košarkarji in košarkarice so odigrali zadnje tekme predtekmovanja, po katerem je uspeh polovičen. Milan Kovačević, Žiga Lah, Aljaž Šlutej in Gregor Klobčar so s 16:12 premagali Poljsko in si zagotovili drugo mesto v skupini. Pred njimi so končali le Litovci. Slabše je šlo dekletom Eli Mićunović, Althei Gwashavanahu in Maruši Derlink, ki so odigrale še zadnji tekmi, Sirijo so ugnale s 14:11, proti Nizozemski pa nato klonile s 13:21. Slovenke so tako že končale MOI, v svoji skupini pa zasedle predzadnje, deveto mesto.

Vrščaj uspel prijadrati do finalne regate

Razočarana je bila atletinja Lara Omerzu, ki je nastopila v finalu A v skoku v višino. Tekmo je končala na sedmem mestu z 1,75 metra, saj je letvico trikrat podrla na 1,78 metra.

Za golfistoma Žanom Luko Štirnom in Ano Belac je prvi dan ekipne tekme. Slovenca sta na 17. mestu, za vodilnima Južnokorejcema zaostajata za osem udarcev, za bronom pa tri. Jadralec na deski Toni Vrščaj je po nekaj dneh težav z vetrom vendarle prišel do finalne regate. V njej je osvojil deseto mesto, na tem mestu je končal tudi v skupnem seštevku.

Kolesarji so še zadnjič sedli na kolo in se podali na progo v parku Laoshan. Na ekipni mešani tekmi so slovenske barve branili Katja Jeretina, Anita Žnidaršič, Jon Božič in Peter Zupančič, končali pa so jo na 15. mestu.