Gregorinova je vodila praktično od starta do cilja in le pred zadnjim strelskim postankom je pred sebe spustila ukrajinsko biatlonko Valj Semerenko. Ihanka je zadela vseh pet tarč, Ukrajinki pa je roka zadrhtela ob četrti, kar je pomenilo zmago za Gregorinovo.

"Strelsko sem se danes počutila dobro, zato sem bila tudi precej suverena na zadnjem streljanju. Posebnega proslavljanja, čeprav bomo danes ostali v Rusiji, najbrž ne bo, temveč šele, ko se vrnemo domov," je dejala dvakratna poletna biatlonska svetovna prvakinja. Njen uspeh je s šestim mestom dopolnila Andreja Mali.

Srebrno odličje za Bauerja

Na moški tekmi si je precejšnjo prednost na zadnjem strelskem postanku ustvaril Roesch, ki je nato z zmanjšanim ritmom lahko pretekel zadnji krog. Klemen Bauer se je že pred polovico tekme zavihtel na tretje mesto, pred zadnjim strelskim postankom pa napredoval na drugega. Ker je moral po streljanju zaviti v kazenski krog, ga je prehitel strelsko brezhiben Bolgar Krasimir Anev, vendar mu je Ihanec vrnil v tekaškem delu zadnjega kroga in pred njim pritekel skozi cilj na drugem mestu.

"Strelsko sem poskušal uresničiti vse, kar mi včeraj še ni povsem uspelo. Tu mislim predvsem na streljanje stoje in še posebej na zadnji postanek, kjer je pritisk ponavadi največji. Po treh zadetih tarčah sem vedel, da je položaj očitno dober, in kljub četrti, ki je ostala nepokrita, sem se zbral še za peti strel. Četrte tarče mi sicer povzročajo največ preglavic in tu bo treba delati na psihološki pripravi. Čeprav sem lani na zasledovalni tekmi poletnega svetovnega prvenstva zmagal, je bila tokratna srebrna kolajna osvojena bistveno težje," je po tekmi razmišljal Bauer.

Drugi slovenski predstavnik Lenart Oblak je imel več težav na strelišču in je tekmo končal na 26. mestu.