Glede na izsledke raziskave, ki je zajela nosilce posebnih elektronskih zapestnic, gredo Newyorčani v posteljo v povprečju ob 23. uri oziroma najbolj zgodaj v primerjavi z drugimi ameriškimi velemesti. Tudi ko so jih primerjali s prebivalci ostalih svetovnih metropol, so se Newyorčani izkazali za nasprotje nočnih ptic.

Jutranje ptice

So pa Newyorčani jutranje ptice. Bolj zgodaj vstanejo le prebivalci avstralskega mesta Brisbane, kjer se zjutraj iz postelj prikobacajo v povprečju že ob 6.29. Na drugem koncu lestvice so največji zaspanci Moskovčani, ki vstanejo šele ob 8.08. Je pa res, da slednji najdlje zdržijo pokonci in gredo v posteljo ob 0.46. Najhitreje pa so v posteljah ljudje iz mesta Brisbane in sicer ob 22.57.

Prebivalci Tokia s petimi urami in 44 minutami spijo najmanj časa, v Melbournu pa s malenkost manj kot sedmimi urami najdlje, raziskavo povzema nemška tiskovna agencija dpa.

Največ prehodijo v Stockholmu

Spalne navade so beležile elektronske napravice na zapestjih uporabnikov, ki so poleg tega štele še število prehojenih korakov. Z 8876 na dan jih največ prehodijo Stockholmčani, najmanj pa prebivalci Sao Paula - 6254

Rezultati raziskave so dokaj reprezentativni, saj so jih zbrali od več deset tisoč uporabnikov zapestnic. A po drugi strani so jih nosili predvsem mlajši in športni ljudje.