Za popoln nastop bi morala slovenska biatlonka zadeti le še drugo tarčo v streljanju leže. Ihanka, ki danes živi v bližini Kranja, je s tem dosegla že tretjo zlato kolajno na poletnih svetovnih prvenstvih.

"Drži, vendar sta bili prvi dve osvojeni že leta 2008 v Franciji, leto pozneje sem osvojila še srebrno v Nemčiji, potem pa se poletnih prvenstev praktično nisem več udeleževala. Ker so letos napovedali kar ostro konkurenco, smo se s trenerjem spet odločili, da gremo preizkusit našo vmesno pripravljenost. Načeloma tudi nismo posebej trenirali za te nastope, zato sem lahko glede na primerjave, na primer s Čehinjo Soukalovo ali Slovakinjo Kuzmino, kar zadovoljna. Resda je bilo nekaj loterije tudi pri izbiri tekaških rolk, kjer danes nisem imela posebne sreče, vendar se je vseeno dobro izšlo. Zadovoljna sem z rezultatom, očitno dobro delamo, priprave potekajo po načrtu brez zdravstvenih težav in upam, da bo tako ostalo tudi do zime, ko bo šlo še mnogo bolj zares. Na jutrišnjem zasledovanju pa bom še bolj osredotočena na streljanje, kjer sem danes zelo nesrečno zgrešila drugo tarčo, in spet bom napadala najvišja mesta," je še napovedala Teja Gregorin.

V moški konkurenci sta slovenske barve zastopala Klemen Bauer in Lenart Oblak. Pričakovano je bil boljši Bauer, ki je zasedel šesto mesto (0, 2). Oblak, za katerega je to prvo svetovno prvenstvo, pa je bil 30. (3, 0). Zmagal je Čeh Ondrej Moravec (0, 1) pred nemškim veteranom Michaelom Röschem (1, 1), ki nastopa za Belgijo, in pred Slovakom Martinom Otčenašom (0, 1).

"Tejin rezultat je odličen in k temu ni veliko dodati, saj govori sam zase. Nas v tem trenutku zanimajo predvsem analitični podatki, na osnovi katerih lahko ocenjujemo naše dosedanje delo in uspešnost. Seveda je pomembno, da sta tako Teja kot tudi Klemen prikazala, kje sta močna in kje so še rezerve. Teja je nastopila borbeno in z odličnim tekom v zadnjem krogu, manjka pa še nekaj več agresivnosti na začetku in hitrosti do prvega strela. Pri Klemnu pa gre pohvaliti izjemen prvi strelski nastop, stoje pa mu je zmanjkalo koncentracije v zaključku. Šesto mesto in udeležba na podelitvi cvetja ter relativno majhen časovni zaostanek mu še vedno omogočata dober nastop na zasledovalni tekmi," je bila ocena glavnega trenerja Uroša Velepca.

Že v petek je v sprintu v kategoriji mlajših članic komaj sedemnajstletna slovenska biatlonka Urška Poje zasedla 22. mesto (3, 1).

V nedeljo bodo biatlonski stadion Biser Sibirije v Tjumnu znova zasedli biatlonci in biatlonke vseh kategorij, kjer se bodo pomerili na zasledovalnih preizkušnjah, s katerimi bodo tudi sklenili letošnje poletno svetovno prvenstvo.