Po zmagi nad Švicarjem Yannom Martijem je Bedene ugnal še Gruzinca Nikoloza Basilašvilija, v zadnjem krogu kvalifikacij pa klonil proti Gojowczyku.

Zadnji turnir za veliki slam v tej sezoni se bo na igriščih Flushing Meadows začel v ponedeljek. V prvem krogu bodo v posamezni konkurenci nastopili trije Slovenci Polona Hercog pri ženskah ter Blaž Rola in Blaž Kavčič pri moških. Poleg Bedeneta sta se v kvalifikacijah merili še dve Slovenki, a sta obstali že na prvi oviri. Obe sta izpadli že v prvem krogu proti slabše uvrščenima tekmicama na lestvici WTA, Kolarjevo je s 7:5, 6:3 premagala Čehinja Katerina Vankova, Majeričevo pa z 2:6, 6:2, 6:2 Avstralka Daria Gavrilova.

Debitant na US opnu Rola se bo pomeril z enim od nosilcev Špancem Fernandom Verdascom, 36. igralcem sveta in 31. nosilcem, Kavčič bo prvi dobljeni dvoboj v New Yorku naskakoval v obračunu z domačinom, 46. igralcem sveta Donaldom Youngom, Hercogovo pa čaka 34. igralka z lestvice WTA Ukrajinka Jelina Svitolina, letošnja zmagovalka turnirja WTA v Bakuju.