Rokometaši so v večernih urah preskočili še drugo oviro. Po zmagi proti Tuniziji, je tokrat z 38:23 (17:10) padel Katar. Znova je blestel Gal Marguč z devetimi goli. V nedeljskem polfinalu Slovence čaka Norveška, druga velika favoritka za zlato na MOI.

Atletska ekipa je stadion zapustila s polovičnim uspehom. Tjaša Stanko je kopje vrgla 50,14 m in se s sedmim mestom uvrstila v finale, Tina Božič pa je v troskoku z 12,22 m osvojila deseto mesto in ostala brez finala osmerice.

Za kolesarji je še zadnja disciplina - cestna dirka. Na njej je nastopila celotna četverica, najprej dekleti Katja Jeretina, ki se je izkazala s četrtim mestom, in Anita Žnidaršič, ki je bila 34. Slabše je šlo fantoma, Jon Božič je končal na 45. mestu, Peter Zupančič pa na 52. Po petih disciplinah - na MOI se sešteva pet disciplin, tri ekipe z največ točkami osvojijo odličje - sta Slovenki osvojili 15. mesto, Slovenca 18.

Jadralec na deski Toni Vrščaj je še enkrat več ostal na kopnem, saj so znova imeli težave z vetrom. V košarki 3 na 3 so fantje proti Indoneziji slavili z 21:6, dekleta so bila uspešna polovično; proti Nemčiji so zmagale z 18:13, nato pa klonile proti Venezueli s 15:16.

Plavalci so še zadnjič skočili v bazen v Nanjingu. V finalu na 50 m prosto sta nastopili Tjaša Pintar in Nastja Govejšek, prva je bila šesta, druga sedma. Žan Pogačar na 200 m hrbtno je osvojil deveto mesto in ostal brez finala, Tjaša Pintar na 400 m prosto pa je bila 18. Štafeta v postavi Nastja Govejšek, Tjaša Pintar, Žan Pogačar in Grega Popović na 4 x 100 m mešano je končala kot predzadnja, 17.

Prvič sta se predstavila oba slovenska lokostrelca. V dopoldanskih posamičnih kvalifikacijah ju je čakal razvrstitveni nastop, Ivana Laharnar je bila 13., Gašper Štrajhar pa 28. Popoldan sta nastopila še v šestnajstini finala mešane tekme, kjer sta tudi obstala.