Za Đokovićem je kar nekaj lepih tednov, saj je kmalu po zmagi v Wimbledonu, ki mu je prinesla tudi vrnitev na prvo mesto teniške lestvice, skočil še v zakonski jarem. A vsa sreča in veselje sta ga popolnoma čustveno izpraznila, zato se je na zadnjih dveh turnirjih v Torontu in Cinncinatiju odrezal precej slabše in doživel dva boleča poraza proti Jo-Wilfriedu Tsongaju in Tommyju Robredu.

»Potreboval sem nekaj časa, da sem se vrnil v tekmovalno razpoloženje. Za menoj je pet ali šest edinstvenih tednov s poroko in osvajanjem Wimbledona ter vrnitvijo na prvo mesto ATP lestvice. Ne bi si mogel želeti več od tega. Po poroki sem se počutil popolno in srečen s tem, kjer se nahajam v življenju,« je izjavil Đoković ter dodal: »Ko sem nato odšel igrat v Toronto in Cinncinati, pa sem bil emocionalno povsem prazen. Verjetno so vsi tisti dogodki pobrali najboljše iz mene in potreboval sem nekaj časa, da se postavim na noge. Zato na žalost nisem bil zmožen igrati najboljšega tenisa na teh dveh turnirjih.«

Doković se te dni pospešeno pripravlja na nastop na OP ZDA, kjer bo prvi nosilec, v prvem krogu pa ga čaka dvoboj z Argentincem Diegom Schwartzmanom.