Triindvajsetletni Rola se s 30-letnim Verdascom še ni pomeril. Španec je velik favorit pred dvobojem, saj ima doslej šest turnirskih zmag ATP, Rola še nobene. Poleg tega pa je Verdasco že igral v polfinalu turnirjev za grand slam, leta 2009 v Avstraliji. Ptujčan je z 193 m pet centimetrov višji od svojega tekmeca.

Sedemindvajsetletni Kavčič, trenutno 93. na svetovni lestvici, na 46. pa je 25-letni Young, ki tako kot Kavčič še ni dobil nobenega turnirja ATP. Med seboj sta enkrat že igrala, boljši pa je bil Ljubljančan, ki je februarja 2011 slavil v kvalifikacijah v Delray Beachu s 6:2 in 6:3.

Srb Novak Đoković, prvi igralec sveta, se bo pomeril z Argentincem Diegom Schwartzmanom, Švicar Roger Federer, drugi nosilec in tretji na lestvici WTA, pa bo igral z Marinkom Matosevićem, avstralskim državljanom, rojenim v Jajcu v Bosni in Hercegovini. Španec Rafael Nadal za poškodbe zapestja ne bo mogel braniti lanske zmage in je odpovedal nastop.

Hercogova v prvem krogu s Svitolino

Mariborčanka Polona Hercog pa bo na igrišču Flushing Meadowsa v prvem krogu igrala z Ukrajinko Elina Svitolino, s katero se doslej še ni pomerila.

Svitolina, še ne 20-letna igralka iz Harkova, je na 34. mestu svetovne lestvice in je na turnirju v Bakuju ubranila lansko zmago ter drugič v karieri slavila na turnirjih WTA. Lani je na US Opnu igrala v drugem krogu, v tretjem pa letos na odprtem prvenstvu Avstralije. Hercogova je trenutno 77. igralka sveta in je prav tako dvakrat slavila na turnirjih WTA med posameznicami, leta 2011 in 2012 je slavila v finalu Bastada.

Branilka naslova Američanka Serena Williams, prva nosilka in igralka sveta, se bo v prvem krogu pomerila z rojakinjo Taylor Townsend. Romunka Simona Halep, druga nosilka, bo igrala prav tako z Američanko Danielle Rose Collins.