Tako imenovane super polnilnice Tesla veljajo za najzmogljivejše na svetovni ravni. Naprava omogoča brezplačno polnjenje za Teslove modele S, so sporočili iz hotela Four Points by Sheraton Ljubljana Mons, kjer se polnilnica nahaja.

Polnilnica na Brdu deluje z močjo 135 kilovatov in črpa 100-odstotno čisto električno energijo, dobavljeno s strani podjetja Elektro Celje Energija. Polnjenje, ki traja od 20 do 40 minut, zadostuje za okoli 500 kilometrov vožnje.

Kot so še zapisali, bo polnilnica omogočala brezskrbno potovanje Teslinih voznikov iz osrednjih držav Evrope proti jugu, saj se nahajajo na strateški lokaciji, tik ob glavni ljubljanski obvoznici, ki je povezana z "glavnimi avtocestnimi sistemi stare celine".

Nova lokacija super polnilnice v Ljubljani je del dolgoročnega načrta Tesla Motors, ki vključuje dodatno izgradnjo brezplačnih polnilnic v Evropi do leta 2015.

Ljubljanska polnilna postaja je trenutno edina v regiji, iz spletne strani podjetja Tesla Motors pa je razbrati, da sta v bližnji prihodnosti v načrtu še vsaj dve polnilnici v Sloveniji.