Ekipe na mešani tekmi v judu je sestavljalo po osem judoistov, štirje fantje in štiri dekleta, vsak iz svoje kategorije. Ekipa Štangarjeve je na poti do tretjega mesta v osmini finala zmagala z 8:0, v četrtfinalu s 4:3, v polfinalu je izgubila s 3:4, čeprav je že vodila s 3:1 v zmagah. Ker ni bilo repasažev, je bilo po polfinalu že jasno, da ima Štangarjeva vsaj bron.

"Škoda, malo je zmanjkalo, da bi prišli v finale. Tudi s tretjim mestom moramo biti zadovoljni, kar je seveda velik uspeh. Dve ekipi smo premagali, bili smo v redu moštvo in smo veseli," je povedala Štangarjeva, ki priznava, da ji več pomeni posamična kolajna.

Do odličja tudi v košarki

Ko je na Kitajskem dan zamenjala noč, pa sta zablestela košarkarja Ela Mičunović in Žiga Lah. Na sporedu je bilo tekmovanje v metanju trojk in zabijanju, Slovenca pa sta presenetila z odličjema. Lahovo šteje toliko več, saj si je v sredo zvil gleženj. Zdravniška služba slovenske reprezentance ga je v manj kot dnevu usposobila, mladi Slovenec pa se je izkazal z drugim mestom.

"Zelo sem zadovoljen. To je prvo tekmovanje v zgodovini MOI, sem prvi na svetu z medaljo. Na bolečino sem povsem pozabil. Fizioterapevtki sta mi zelo pomagali. Bolečino sem čutil na ogrevanju, potem pa me je vzdušje tako poneslo, da nisem več pomislil nanjo," je zadovoljno razložil Lah, Mičunovićeva pa je dodala: "Res sem vesela. Zadela sem, ko je bilo treba. Medalja mi res veliko pomeni. Želela sem si jo, bila pa sem tudi živčna. Nekaj pritiska je bilo čutiti. Vzdušje na tekmi je bilo super, ljudje so vseskozi navijali. Res je bilo dobro."

Slovenski tekmovalci uspešni tudi v atletiki in plavanju

Dobre volje je atletski stadion zapustila Lara Omerzu, ki se je brez težav prebila v finale A v skoku v višino, v kvalifikacijah je skočila 1,78 m. Za golfisti je tretji in zadnji dan posamične tekme. Žan Luka Štirn je danes končal na 12. mestu, Ana Belac na 13., v skupnem pa sta bila deseti in 17.

Plavalni del reprezentance je vnovič prišel do finala A. Tjaša Pintar in Nastja Govejšek sta se v dopoldanskih kvalifikacijah na 50 m prosto najprej uvrstili v polfinale, v njem pa sta priplavali do finala. Govejškova je bila sedma, Pintarjeva pa osma. Grega Popovič je na 800 m prosto osvojil 17. mesto. Govejškova je nastopila še na 100 m delfin, tekmo pa končala na 27. mestu.

Rokometaši začeli z odliko

Prvič so se predstavili rokometaši, ki napovedujejo medaljo. Prvo nalogo so opravili z odliko, Tunizijo so premagali s 33:12, večino dela pa opravili že v prvem polčasu, ki so ga dobili z 18:4. Blestel je Gal Marguč z desetimi goli.

Še ena končna odločitev je za strelcem Jožetom Čeprom. Na moštveni tekmi na 10 m z zračno pištolo je v paru z Indijko Yashaswini Singh Deswal izpadel v četrtfinalu, osvojila sta končno peto mesto.

Taekwondoist Lucijan Kobal je tekmovanje v kategoriji nad 73 kg končal v četrtfinalu. V edinem boju, v prvem krogu je bil prost, ga je s 7:2 premagal Ukrajinec Denis Voronovskij. Jadralci so znova imeli težave z vetrom, Toni Vrščaj je tako ostal na kopnem.