Po katastrofalni lanski sezoni, v kateri si rdeči vragi niso uspeli priigrati niti nastopanja v evropskih pokalih, je moral trenersko mesto zapustiti David Moyes, nasledil pa ga je cenjeni nizozemski strateg Louis van Gaal. V pripravljalnem obdobju je United pod njegovim vodstvom nanizal nekaj zelo dobrih predstav in na ameriški turneji osvojil tudi pokal prvakov, prijateljski turnir z zelo močno udeležbo. Ko se je zdelo, da je klub končno spet na pravi poti, je prišla tekma prvega kroga angleškega prvenstva in nenadejan poraz na Old Traffordu proti Swanseaju (1:2).

Neuspeh je nemudoma priklical spomine na lansko sezono in mnogi se že sprašujejo, če je pred Unitedom še eno neuspešno leto. Van Gaal je v preteklih dneh sicer v klub pripeljal novo okrepitev, argentinskega reprezentanta Marcosa Roja, a legenda kluba Paul Scholes meni, da bi rdeči vragi potrebovali še pet novih okrepitev, da bi se lahko znova borili za uvrstitev med najboljše štiri v Angliji in s tem prišli tudi do lige prvakov.

»United potrebuje še pet novih igralcev«

»Bojim se za United. Resnično se bojim, da bi klub utegnil zaviti na pot pogube in da je pred njim črno obdobje, v kakršnega je denimo zašel Liverpool v 90-ih letih, ko se nato dolga leta ni uspel pobrati. Kaj sedaj potrebuje United? Pet novih igralcev. Pet pravih nogometašev, ki bodo odločno pritekli na igrišče in kritično situacijo obrnili na bolje,« je v svoji kolumni v časniku The Indepentent zapisal Scholes.

Nekdanji angleški reprezentant in dolgoletni član Uniteda je še dodal: »Naj še nekaj razčistim. Sit sem kritiziranja svojega najljubšega kluba, kateremu sem posvetil svoje nogometno življenje. Toda United mora nujno ustaviti ta padec.«

Rdeči vragi bodo imeli lepo priložnost, da začnejo ponovno pot proti vrhu, že v nedeljo, ko bodo gostovali pri Sunderlandu, kjer bi vse razen treh točk štelo za novo razočaranje.