"Dirkališče je v zelo dobrem stanju, kar pomeni, da ni prav nobenih zadržkov za izdajo licence za prirejanje dirk pod okriljem Mednarodne avtomobilistične zveze (FIA). Zelo smo zadovoljni, kako so na tem dirkališču poskrbeli za varnost. Je na vrhunski ravni, bolje je ne bi mogel opisati. Na progi smo naredili veliko simulacij, zato lahko brez kančka dvoma tukajšnjemu avtodromu glede varnosti podelimo le najvišje ocene," je po ogledu inšpekcije dejal direktor dirk F1 in varnostni delegat Charlie Whiting, ki ne dvomi v uspeh dirke v Sočiju.

"To bo zanesljivo spektakularna dirka, zato se je zelo veselim. Sama steza je zelo hitra, kar pomeni, da bodo lahko dirkači res uživali tukaj, o čemer niti najmanj ne dvomim," je še dejal.

Soči in Rusija bosta 12. oktobra prvič v zgodovini gostila dirko za veliko nagrado Rusije v formuli 1. Soči je letos gostil zimske olimpijske igre, dirka v formuli 1 pa bo poskrbela, da olimpijski kompleksi ne bodo šli v pozabo. Steza formule 1 se vije skozi olimpijski park, obkroži dvorano Bolšoj, v kateri so slovenski hokejisti na olimpijskih igrah igrali z Rusi in Švedi, ter naredi polkrog ob osrednjem trgu, na katerem so tudi slovenski olimpijci prejemali kolajne.