Na katero blagovno znamko tekaških copat prisegaš?

Želim si, da so moji nasveti tekačem čim manj obremenjeni z navijanjem za eno samo izbrano znamko tekaških copat. Zaradi kakovostnih nasvetov si rad obujem različne znamke, pri čemer želim odkriti lastnosti, zaradi katerih bi lahko bil določen tekaški copat dober za posameznika. Ljudje smo različni, imamo različna stopala, različne okuse in srečo imamo, da lahko izbiramo med različnimi znamkami copat.

Koliko športnih copat je trenutno v tvoji omari?

Točnega števila ne vem, saj jih je veliko. Uporabljam jih izmenično, tako da posamezni par pride redkeje na vrsto in se zaradi tega precej dolgo ne obrabi.

Kaj meniš o bosonogem teku?

To je nekaj, kar šele dobro odkrivam. Čeprav je tehnika teka, ki jo sam uporabljam in tudi učim, v bistvu značilna za bosonogi tek, je zelo dobrodošla tudi za tek v klasičnih tekaških copatih. Prepričan sem, da ne moremo zares dobro teči bosi, če tudi predhodno ne hodimo bosi. Sam se zelo zavzemam, da se čim bolj približamo nazaj naravi in da zavržemo tisto, kar ni potrebno ali je celo škodljivo. Bosonogi tek oziroma tek v tekaških copatih, ki imajo zelo majhno blaženje, nas zagotovo približuje naravi. Toda ta sprememba zahteva svoj čas in jo je treba pametno umestiti v dani okvir.