V drugem krogu bo 17. nosilec kvalifikacij lopa prekrižal z Gruzijcem Nikolozom Basilašvilijem, 198. igralcem s svetovne lestvice ATP.

V kvalifikacijah US Opna bosta ob Bedenetu zaigrali tudi Nastja Kolar in Tadeja Majerič, ki ju na igriščih Flushing Meadowsa še čakata dvoboja prvega kroga.

Rola moral priznati premoč Tajpejčanu

Najboljši slovenski teniški igralec Blaž Rola je nastope na turnirju ATP v Winston Salemu z nagradnim skladom 600.000 dolarjev končal v drugem krogu. Potem ko je v prvem premagal Američana Wayna Odesnika, je Ptujčana v drugem zaustavil deveti nosilec in 38. igralec z lestvice ATP, Lu Yen-Hsun iz Tajpeja.

Enaintridesetletni teniški igralec, ki je na svetovni lestvici med najboljšimi 40 na svetu, je po uri in 27 minutah igre zmagal v dveh nizih s 6:4 in 7:5. Za 23-letnega Slovenca je bil danes previsoka ovira, saj je Roli ponudila vsega eno priložnost za odvzem servisa, ki pa je Ptujčan ni izkoristil, medtem ko si jih je sam priigral osem in v vsakem nizu izkoristil en "break". Slovenski igralec ni igral slabo in je v drugem nizu celo povedel s 5:4, a je Lu Yen-Hsun izkoristil bogate izkušnje in dvoboj rutinirano pripeljal do konca.

Rola se bo zdaj lahko v miru pripravil na zadnji grand slam sezone, odprto prvenstvo ZDA v New Yorku, na katerem je uvrščen neposredno na glavni del.

* Izid, Winston Salem, ATP (600.000 USD):

- 2. krog:

Lu Yen-Hsun (Tpe/9) - Blaž Rola (Slo) 6:4, 7:5.