Predsednik mestnega odbora stranke SDS v Velenju Franc Sever nam je povedal, da se bodo o morebitnem kandidatu dokončno odločali na jutrišnjem sestanku. »Sam se za župansko funkcijo zagotovo ne bom potegoval,« je zatrdil Sever, ki v javnosti rad pohvali sedanjega župana Kontiča. »Če stvari potekajo v redu, ne vem, zakaj bi jih sploh spreminjali,« je spravljiv Sever.

Kljub vsemu ni izključeno, da bo stranka SDS imela svojega kandidata. To bi lahko bil Anton De Costa, dosedanji občinski svetnik, ki se je na listi SDS že potegoval tudi za sedež v državnem zboru. Prav tako za zdaj ostaja velika uganka, kakšne županske kandidate skrivajo v rokavu druge stranke, predvsem novoustanovljena Stranka Mira Cerarja pa tudi Zavezništvo Alenke Bratušek.

Za županski stolček se bosta prav tako vnovič potegovala šoštanjski župan Darko Menih, ki je menda že dobil tudi prvega protikandidata, znanega gasilskega funkcionarja Borisa Goličnika, in župan Šmartnega ob Paki Janko Kopušar, ki pa ima za seboj šele polovico županskega mandata. Za župana je bil namreč izvoljen na nadomestnih volitvah pred dvema letoma, ki so jih izvedli zaradi nenadne smrti Alojza Podgorška.mm