Leta 2009 je Casey dobil navdih, da bi uporabil internet in vedno pripravljene kroge strastnih oboževalcev filma Vojna zvezd za predelavo klasičnega filma Star Wars IV: A New Hope (Vojna zvezd IV: Novo upanje, 1977). Izvirni film je razdelil na 480 prizorov, ki so trajali po petnajst sekund, ter povabil uporabnike interneta in oboževalce filma, naj si izberejo svoj prizor in v tridesetih dneh izdelajo predelavo. V tem procesu je sodelovalo več kot tisoč oboževalcev iz tristo držav po vsem svetu.

Ko je bil proces sodelovanja končan, so Casey Pugh in njegovi sodelavci – to so bili Aaron Valdez (video montaža), Bryan Pugh (oblikovanje in mešanje zvoka) in Jamie Wilkinson (video pripovedovalec) – začeli obdelovati predloženo gradivo in ga spremenili v celovečerni film, ki je premiero doživel na spletu januarja 2012. »Nemontirano« različico je ustvaril računalniški program, ki ga je ustvaril Pugh; program samodejno izbere tisto izvedbo slehernega prizora, ki ima najvišjo oceno uporabnikov, izbrane prizore pa nato povezuje sproti, zaradi česar se film v resničnem času lahko spreminja, kar je odvisno od ocen uporabnikov. Star Wars Uncut tako ni le primer dela oboževalske fikcije, ki se opira na množicanje (crowdsourcing), temveč kodno-režiran film, ki nastaja na spletu in ki ga je razpršeni omrežni svet sprejel z odprtimi rokami.

Vstop na otvoritveno projekcijo je brezplačen, potrebna pa je predhodna najava in rezervacija na elektronski naslov sonjagrdina@gmail.com. nr