Marmor, ki je na voljo v široki paleti vzorcev in barv, spada v skupino usedlinskega kamna, zato ni odporen na zmrzal. Skozi stoletja so ga v arhitekturi in umetnosti uporabljali zaradi lepote in možnosti oblikovanja, danes pa ga v najpogosteje najdemo v interjerju. Iz njega so izdelani pohištvo, kamini, talne in stopniščne obloge, okenske police in drugi elementi, ki niso neposredno izpostavljeni vremenskim vplivom.

Za vsak prostor in v kombinaciji z drugimi materiali

Voščen premaz, ki deluje kot impregnacija, zaščiti marmor pred umazanijo in vlago ter omogoči lažje čiščenje. Marmor je v končni obdelavi poliran, matiran ali ščetkan, da ne drsi, zato ga lahko uporabimo tudi v vlažnih prostorih, kot je kopalnica. Najnovejši trendi postavljajo v ospredje polirani marmor, ki s svojim sijajem in razkošnimi barvami polepša vsak prostor. Ker je naravni material, ga je mogoče odlično kombinirati z lesom, kovino, opeko in drugimi materiali.

Čudoviti kamen lahko najde svoje mesto v vseh stanovanjskih prostorih. V kuhinji nam služi kot delovna plošča ali zidna obloga. Kuhinja, obogatena z marmorjem, dobi novo dimenzijo in podari prostoru razkošen videz. Ne glede na to, ali je njegova barva poudarjena ali pa se stopi z drugimi materiali v kuhinji, se marmor izkazuje s svojo lepoto. Marmorne površine naredijo kuhinjo, pa če je klasična ali moderna, prefinjeno in elegantno.

Z interjerjem usklajene barve in vzorci

V jedilnici marmor uporabljamo predvsem za mizne plošče. Noge mize so lahko narejene iz istega ali povsem drugačnega materiala, ki še dodatno poudarja razkošno zgornjo površino. Marmorne mize so priporočljive v večjih, formalnih jedilnicah, tako da njihova velikost, debelina plošče in občutek moči, ki ga takšno prestižno pohištvo prinaša v prostor, pridejo do polnega izraza.

Marmorne mizice, komode z marmorno zgornjo ploščo in leseno pohištvo z marmornatimi ročkami ali okrasjem so priljubljeni v dnevnih prostorih. Marmor lahko v interjer vključimo tudi z dekorativnimi predmeti ali detajli na miznih in stoječih svetilkah, policami, radiatorji in predvsem kaminskimi okvirji. Ker lahko barvo in vzorec marmorja prilagodimo barvi in vrsti parketa, zidni barvi in stilu pohištva, odlično izpolnjuje vse vaše zahteve v notranjem opremljanju.

Razkošna kopalnica kot umetniško delo

Marmor v kopalnici že stoletja zavzema vidno vlogo. Poleg talnih in zidnih oblog ga uporabljamo za izdelavo kopalniških elementov, ki postanejo prave skulpture in okras kopalnice. V manjših prostorih ga je priporočljivo uporabiti za zidne in talne obloge ter umivalnik z odlagalno ploščo, v večjih kopalnicah pa si lahko privoščite celo samostojno kad iz tega prestižnega materiala. Kopalniški prostor postane z enobarvno ali večbarvno kombinacijo pravo umetniško delo.

Vir: www.interijernet.hr