Srečna dobitnica, ki je želela ostati neimenovana, je s kombinacijo številk 17, 38, 41, 43 in 47 zadela 395.903,91 kune. Če bi na listku označila še številki 4 in 6, bi postala milijonarka.

Kaj bi bilo, če bi ...

Čeprav ni uganila nobene od dveh številk, ki bi ji prinesli 236 milijonov kun (31 milijonov evrov), »srečna soseda« ni bila razočarana, navaja hrvaška nacionalna loterija.

»Če bi uganili štiri številke, bi se vedno spraševali, kaj bi bilo, če bi bila petka? Zdaj imamo lep izkupiček in bomo še naprej igrali,« je dejala slovenska državljanka, ki redno prihaja na dopust na Hrvaško.

Kot je dejala, je ob prihodu na letošnji dopust zagledala oglase, da lahko igra Eurojackpot tudi na Hrvaškem. Preden se je vrnila domov, se je z družino ustavila na kiosku, da bi igrala še en krog, ko je izvedela za dobitek.

Slovenija daleč najbolj srečna država

»Ne vemo še, kako bomo porabili denar. Obleke, počitnice ... Nekaj si bomo že domislili,« je dejala.

Hrvatska lutrija poudarja, da je v zgodovini igre Eurojackpot glede na velikost države in število prebivalcev Slovenija daleč najbolj srečna država.

Doslej sta dva Eurojackpota končala v Sloveniji, na Hrvaškem pa eden, medtem ko na Nizozemskem, v Španiji ali na Švedskem takšnih srečnežev še ni bilo, so zapisali na spletni strani Hrvatske lutrije.