Zagotovo sta zaradi tega najbolj razočarana kolesarja Astane Jani Brajkovič in Borut Božič. Oba sta na Vuelti zabeležila svoje največje uspehe v karieri, v boju za novo pogodbo pa bi jima dirka prišla še kako prav. "Sem profesionalec in moram spoštovati odločitve mojih delodajalcev," je dejal Božič, ki bo tako kot Brajkovič, sicer tretji na zadnji dirki po Burgosu, namesto na dirki po Španiji nastopal na klasičnih enodnevnih dirkah v Nemčiji, Franciji in Kanadi.

Dejstvo, da na Vuelti ne bo slovenskih predstavnikov, zagotovo ni razveselilo selektorja slovenske reprezentance Gorazda Štanglja, ki ga septembra v španski Ponferradi čaka debi na svetovnem prvenstvu. Znano je namreč, da je Vuelta najboljša priprava na svetovno prvenstvo.

Na letošnji Vuelti strokovnjaki pričakujejo boj za zmago, ki je bil napovedan že za julijski Tour, in sicer naj bi se za zmago udarila Britanec Chris Froome in domačin Alberto Contador. Seveda, če sta se po poškodbah na Touru dostojno pripravila na novo tritedensko preizkušnjo. V nasprotnem primeru bo zagotovo glavni favorit zmagovalec letošnjega Gira Kolumbijec Nairo Quintana.