Predstavniki za stike z javnostjo bivšega Beatla sodelovanja niso želeli komentirati. Lansko leto je McCartney v enem izmed intervjujev povedal, da je pri ustvarjanju pesmi Appreciate s svojega novega albuma New razmišljal o tem, da bi k sodelovanju povabil tudi katerega izmed raperjev, odločal se je med Jay Z-jem ali Kanyejem Westom, vendar je na koncu idejo opustil. Po poročanju časnika The Guardian je dodal še, da je po ogledu Westovega koncerta tudi sam začel eksperimentirati z glasbo, ki jo je takrat ustvarjal za svoj album.

Sodelovanje s pop rock glasbenikom pa ne bo raperjevo prvo. V preteklosti je združil moči z Eltonom Johnom in skupino The Police. Med ustvarjanjem svojega zadnjega albuma Yeezus, ki je izšel lani, pa je ustvarjal s pevcem skupine The White Stripes Jackom Whitom.

Legendarni pevec Beatlov Paul McCartney se je rodil v Liverpoolu leta 1955 in skupaj z Johnom Lennonom odigral pomembno vlogo pri ustanovitvi in razvoju skupine The Beatles. Po njenem razpadu je nadaljeval samostojno glasbeno pot, najprej v skupini The Wings in kasneje kot solo pevec. Njegov zadnji studijski album New je izšel lani.

Kanye West je ameriški raper, rojen v Atlanti leta 1977. Glasbo je začel ustvarjati v 90. letih, uveljavil pa se je po sodelovanju z raperjem Jay Z-jem. Temu je sledilo nekaj samostojnih albumov, ki so bili uspešni po vsem svetu; doslej je prodal kar 21 milijonov izvodov. Album Yeezus je izdal lani, za konec letošnjega leta pa že napoveduje novega.