Chris Froome je bil le eden od favoritov na francoski pentlji, ki so morali predčasno končati nastope zaradi padcev, poškodb ali utrujenosti. Britanec si je ob odstopu na peti etapi zlomil zapestje in roko, a je zdaj že nared za nove izzive. Tolažbo bo poiskal na bližnji španski Vuelti, kamor ga Sky pošilja v kapetanski vlogi.

"Prav takšen izziv potrebujem, potem ko sem na Touru doživel takšno razočaranje. Ne smeš razmišljati o tem, kaj se je slabega zgodilo, iti moraš naprej in Vuelta je prava priložnost, da se osredotočim na kolesarjenje," je pred začetkom dirke razmišljal britanski kolesar.

Froome se že veseli močne konkurence, v Španiji bo tudi zmagovalec Gira Kolumbijec Nairo Quintana, domačin Alberto Contador pa si bo na Vuelti tudi celil rane po odstopu v Franciji. "Vedno sem rad nastopal na Vuelti. Je zelo težka dirka, obenem pa ponuja priložnost celotni ekipi. Vem, da bo letos zelo naporno, a imamo odlično ekipo."

"Chris Froome bo naš vodja in veseli nas, da je spet na kolesu, osredotočen na izzive pred nami. Res je, da je bil na Touru zelo razočaran, a to je že za njim in povsem je osredotočen na nove izzive," pa je vrnitev Frooma pospremil vodja ekipe Sky Dave Brailsford.