Ameriški Smartthings je razvoj platforme začel pred dvema letoma, in sicer ob pomoči portala za množično financiranje Kickstarter. Platforma trenutno podpira okoli 1000 različnih naprav (električne vtičnice, ključavnice, luči), s katerimi se poveže prek brezžičnih standardov, kot so Bluetooth, Zigbee, Z-wave, in Wi-fi.

Kot so konec minulega tedna sporočili iz največjega proizvajalca pametnih telefonov na svetu, bo Smartthings po prevzemu razširil platformo in omogočil povezovanje še dodatnih tipov naprav. Podrobnosti o morebitni integraciji s Samsungovimi napravami niso razkrili.

Južnokorejski Samsung namreč proizvaja vrsto elektronskih naprav - od hladilnikov do spominskih čipov in pametnih telefonov. Največ zasluži s slednjimi, a trg mobilnih naprav postaja zasičen, pritisk poceni naprav kitajskih proizvajalcev pa je vse hujši, še posebej v Aziji. Zato podjetje pospešeno išče nove tržne priložnosti, med drugim se ozira tudi na področje povezanih in drugih t. i. pametnih naprav.

Analitiki sicer opozarjajo, da Samsung čakajo težko časi - v drugem četrtletju je podjetje zabeležilo skoraj 20-odstotni padec čistega dobička, prihodki pa so se zmanjšali za slabih devet odstotkov.