»Zadovoljen sem, ker imamo na vsaki tekmi enega novega tekmovalca med najboljšimi. V Wisli je začel Prevc, v Einsiedelnu se mu je priključil Damjan, v Courchevelu pa Kranjec. Robi zbira občutke in z dobrim nastopom je pokazal, da je naredil velik premik. Ostalim manjka konstantnosti. Potem ko smo veliko delali na motoriki, se je nekaterim malo porušila tehnika,« je menil slovenski selektor Goran Janus.

Čeprav Prevc vodi v poletni nagradi, ne bo odpotoval na tekmi konec tedna v Hakubi na Japonskem. »Zanj je pomembneje, da se dobro pripravi na zimo, zato bo skupaj s Tepešem in Kranjcem ostal z menoj na treningu v Planici,« je pojasnil Janus, ki bo vodenje moštva na Japonskem prepustil pomočniku Nejcu Franku. V Hakubo bodo odpotovali Dežman, Justin, Pungertar, Hvala, Zupančič, Damjan in Naglič. V Hakubi bodo znova tekmovali po starih pravilih. »Če ne bi bilo novih pravil, se v Courchevelu sploh ne bi uvrstil v finale. Tokrat mi je koristil dober skok v kvalifikacijah, kjer sem bil drugi,« je priznal Jernej Damjan, ki je zaradi rojstva otroka izpustil prvo tekmo. »Treba je garati za zaslužek, ker so v hiši še ena lačna usta več. Nadaljujem tam, kjer sem lani končal, a je še veliko prostora za napredek,« je dodal Damjan.

Na tekmah celinskega pokala v Kuopiu so Slovenci na obeh tekmah dosegli dvojno zmago. Obakrat je bil prvi Cene Prevc in drugi Miran Zupančič. 18-letni Cene je tako še povečal vodstvo v skupnem seštevku.