Svet zavoda Splošne bolnišnice Jesenice je v četrtek popoldne, potem ko so se člani sveta na isti seji šele prvič seznanili s programi dela in tremi kandidati, pričakovano za novega direktorja bolnišnice imenoval dosedanjega vršilca dolžnosti in poprej predstojnika internističnega oddelka Janeza Poklukarja.

Ta bo mandat nastopil, potem ko bo odločitev sveta zavoda potrdila vlada, dotlej pa bo bolnišnico še naprej vodil kot vršilec dolžnosti. Za člana sveta Božidarja Pogačarja in Zdenko Šink je bilo hitenje z imenovanjem sicer nepotrebno, pojavili so se pomisleki, da zato, da bo novega direktorja lahko potrdila še vlada Alenke Bratušek, ki se ji mandat izteče v kratkem.

Svet zavoda je izbiral med tremi kandidati, za Poklukarja, ki je veljal za favorita, pa so člani svet potem glasovali soglasno. Druga dva kandidata se javnosti sploh nista želela predstaviti. Kot je po seji povedal predsednik sveta Dušan Krajnik, jih je Poklukar prepričal s finančnim načrtom in sanacijskimi ukrepi ter dosedanjim vodenjem bolnišnice v funkciji vršilca dolžnosti.

Poklukar bo tako zamenjal prejšnjega direktorja Igorja Horvata, ki so ga razrešili še pred iztekom mandata, kar je v strokovnih krogih in politiki dvignilo nemalo prahu. Menda so bile posredi interne zdrahe med vodilnimi zdravniki in prejšnjo upravo, uradno pa so ga razrešili zaradi malomarnosti. Očitali so mu tudi izgubo iz poslovanja. Po prijavah sveta zavoda se z nekaterimi posli v preteklosti zdaj ukvarjajo tudi kriminalisti. Poklukar je poleg dobrega poslovanja na prvo mesto postavil tudi boljše ozračje med zaposlenimi. pk